Újabb tömeges elbocsátás a Fordnál

A valenciai dolgozóinak jó részétől is elbúcsúzik a Ford az S-Max és Galaxy modellekkel együtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Galaxy és S-Max modellek gyártósora is megszűnik az autókkal együtt, így a dolgozókra sincs többé szüksége a Fordnak.

Átalakítja az egész személyautó-kínálatát a Ford, ám ezzel a gyártás és a munkaerő terén is rengeteg változás jár. Ennek újabb következménye a valenciai gyártósor leépítése is, ahol 1100 munkahely szűnik meg a két búcsúzó modellel együtt. A gyár azonban nem zár be teljesen, a Galaxy és az S-Max mellett ugyanis a Transit Connect és a Kuga is ebben az üzemben készül.
Hirdetés
A cég szóvivője kiemelte, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni az elbocsátott dolgozók és családjaik anyagi biztonságáért. Szerencsére nem minden megszűnő modell jelent tömeges elbocsátást a Fordnál: a Fiesta helyett, Kölnben például az új, Volkswagen alapokra épülő villanyautójukat gyártják majd, míg a Focus összeszereléséért felelős üzemet a modell 2025-ös megszüntetésekor el akarják adni, így az alkalmazottak is maradhatnának. Hosszútávon azonban a valenciai üzem fennmaradó kapacitására is szüksége lesz a Fordnak, az amerikai fejlesztésű, teljesen új villanyautó-platformjukra épülő modelleket ugyanis itt fogják gyártani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?