118 millió forintot kérnek ezért a 34 éves Mercedesért!

Az 55 ezer kilométert futott Mercedes nem véletlenül kerül közel 120 millió forintba

Ismét egy igazi ritkaság tűnt fel az egyik legismertebb aukciós oldalon, ám még talán első ránézésre sem egyértelmű, hogy mi kerül ezen a Mercedesen 118 millió forintba.

Ahhoz, hogy a szóban forgó Mercedes árazását kontextusba lehessen helyezni, az 1990-es évek túraautós világában kell elmerülni. A Mercedes egy igazi világverő autót tett le az asztalra, amelyre még az ősi rivális BMW-nél is elégedetten csettintettek: egy mérnök például úgy nyilatkozott a hátsó szárnyáról, hogy ha ez működik, akkor nekik újra kell tervezniük a szélcsatornát. Az Evolution II a DTM-ben két konstruktőri világbajnoki címet is bezsebelt gyors egymás utánban 1991-ben és 1992-ben. Természetesen már akkoriban is erősen korlátoztál, hogy milyen autók vehetnek részt a sorozatban, és már akkor is kritérium volt, hogy a rajthoz álló versenyautóknak kell hogy legyen közúti változata. A Mercedes ezt sem vette félvárról, így született meg a 190 E Evolution II, amely a rendszámos kivitele a sikert sikerre halmozó pályaautónak.
Hirdetés
Mindössze 55 ezer kilométert futott az elmúlt 30 évben, de az igazi értéke nem is feltétlenül ebben rejlik, hanem a ritkaságában, hiszen mindössze 502 készült belőle, a most szóban forgó példány pedig a 226. a sorban. A motortérben egy 2,5 literes végletekig kihegyezett négyhengeres motor található, amely 235 lóerő teljesítményre képes és egészen 7800-as fordulatszámig forog. A gyárból egy németországi építészhez került, aki mindössze 1500 kilométert ment vele, majd a következő tulajdonos Spanyolországba vitte, majd 2013-ban ismét visszakerült az anyaországba, ahonnan rövidesen az Egyesült Államokba exportálták, ahol jelenleg is tartózkodik. Az autót március 1-jén fogják elárverezni Miamiban az RM Sotheby's aukcióján, ahol akár 118 millió forintnak megfelelő dollárt sem tartanak elképzelhetetlen vételárnak érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?