20 éves a legszebb Volvo

Kinőtt a tinédzserkorból a Volvo C70

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember 30-án, a Párizsi Autószalonon mutatta be a Volvo a vadonatúj C70 kupét, 1996-ban. Tehát most 20 éves a kétajtós svéd szépség.

Az 1990-es évek elején döntötte el a Volvo vezetése, hogy ismét piacra dob egy kupét, sőt annak alapjain egy kabriót is. A márka korábbi típusaihoz képest rekordgyorsasággal, 30 hónap alatt fejlesztették ki a C70 kupét. Ehhez segítségül hívták a Volvo sporttevékenységét támogató partnert, a Tom Walkingshaw Racinget (TWR), amellyel közös céget alapítva, vadonatúj üzemben készültek a C70 modelljei. 17 külső árnyalat és 40 utastéri szín- és anyagkombináció közül választhattak a C70 vevői.
Hirdetés
Alapelvárásként határozták meg, hogy az újdonságnak a külsőhöz illő menetteljesítményekkel kell letaglóznia a vásárlókat. Ezért kizárólag öthengeres, turbófeltöltős benzinmotorokkal dobták piacra a C70-et. A kétliteres 180 vagy 225 lóerőt teljesített, a 2,5 literes 193-at, míg a 240 lóerős, 2,3 literes egység egyenesen a 850R-ből jött. A hangélményről a motorokon túl Dynaudio prémium audiorendszer is gondoskodhatott. Az autó bemutatóját Európában elsőként, élőben, az interneten is követhették a rajongók - 1996-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?