Az egymillió mérföldet egy új autóval hálálta meg a Volvo

A kilométerórát sosem érdemes visszatekerni, főleg akkor nem, ha új autó jár a magas futás mellé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak az alacsony kilométeróra-állással lehet jól járni, az extrém magas futás is elnyeri méltó jutalmát, ebben az esetben egy új Volvo S60 kulcsait vehette át a kitartó tulajdonos.

Az Egyesült Államokban nem példa nélküli, hogy egy-egy extrém sokat futott autót a márkakereskedés visszavásárol amolyan reprezentációs céllal, a fizetség pedig egy vadiúj modell a márka aktuális kínálatából. Ezúttal az egymillió mérföldes, azaz 1,6 millió kilométeres jubileumát ünneplő autó egy Volvo 740, ami harminc évvel ezelőtt gördült ki a szalonból. A régi Volvók legendás megbízhatósága nem csak egy mítosz, a világ legtöbbet futott személyautója is a svéd márka terméke. Az extrém magas futáshoz nem csak egy megbízható autó, hanem a tulajdonos kitartása és szeretete is szükséges, aki nem riad vissza egy motorgeneráltól vagy a komplett blokk cseréjétől sem.
Hirdetés
A szóban forgó Volvo 740 az elmúlt három évtizedben átlagosan naponta 146 kilométert futott, évente 53 ezerrel mutatott többet a számláló. A tulajdonos családja annak idején Fordokat értékesített, ám ennek ellenére a svéd kockára esett a választás, ami ennyi év távlatából jó döntésnek bizonyult. Az extrém magas futás ellenére sem volt komolyabb balesete az autónak, csupán az otthoni autóbeállón szerzett néhány kisebb sérülést. Az autóban már nem az eredeti motor dolgozik,

a gyári blokk 941 ezer kilométer után távozott, illetve váltóból is elfogyasztott néhányat a Volvo.

A kereskedés a veterán korba lépő 740-es helyett egy új S60-ast adott a tulajdonosnak, így újra elkezdődhet a kilométerek gyűjtögetés. Számos jel afelé mutat, hogy a mostani autók már nem tudják megismételni a korábbiak tartósságát, ám azért szurkolunk, hogy az S60 is kibírjon 1,6 millió kilométert.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?