90 kilométert tudnak villanyhajtással az új konnektoros Volvók

A Volvo továbbfejlesztette a plug-in hybrid hajtásláncát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo továbbfejlesztette a 90-es és 60-as modellszériákhoz kínált Recharge plug-in hybrid hajtásláncát, amelynek eredményeképp a felhasználók akár tisztán elektromos üzemmódban is letudhatják a napi ingázásukat.

A Volvo továbbfejlesztett hajtáslánca akár 90 kilométeres hatótávra is képes lehet, ami a svéd gyártó kutatásai szerint lefedi a naponta munkába ingázók teljes menettávját. Becsléseik szerint a prémium járművek vezetői nem egészen 50 kilométert tesznek meg naponta, így a továbbfejlesztett hibrid rendszerrel ezen felhasználók járműveinek szén-dioxid kibocsátása nagymértékben csökkenthető. A fejlesztés legfontosabb elemei az új, megnövelt hatótávú akkumulátorcsomag, mely a korábbi 11,6 helyett immár 18,8 kWh kapacitást kínál, valamint a hátsó tengelyt hajtó villanymotor, amelynek teljesítménye immár 145 lóerő, így a Recharge T6 modellek rendszerteljesítménye 350 lóerő, míg az erősebb, Recharge T8 modellek esetében 455 lóerő. Utóbbi esetében maga a belsőégésű motort is optimalizálták, így kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, nagyobb menetbiztonság, és kifinomultabb vezethetőség jellemzi. Az új Recharge rendszerrel a svédek hibrid autóiban is elérhetővé válik az egypedálos funkció, tehát a sofőr kizárólag a gázpedál segítségével tudja szabályozni az autó sebességét. Kezdetben az XC60, S90, és V90 modellekben jelenik meg ez a funkció.
Hirdetés
A plug-in hybrid jármű gyakran köztes lépcső a tisztán elektromos mobilitásra váltás előtt. Meggyőződésünk, hogy ezzel a fejlesztéssel sokak számára bebizonyíthatjuk, hogy az elektromos járművek jelentik a jövőt, és közelebb kerülhetünk azon célkitűzésünk megvalósításához, hogy 2030-ra teljesen elektromossá tegyük modellkínálatunkat”- mondta Henrik Green, a Volvo Cars technikai igazgatója. A gyártó nem titkolt célja a teljes klímasemlegesség, melynek elérést 2040-re datálja a Volvo, de terveik szerint már 2030-ban kizárólag elektromos autókat fognak forgalmazni, illetve a közeljövőben az eladások 50 százalékát is ezek a típusok teszik majd ki.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?