2021-től Lipcsében is készülnek BMW akkumulátorok

Lipcsében is megkezdik a BMW akkumulátorok gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A lipcsei gyártósor beindításával a BMW már két németországi gyárában is fognak készülni akkumulátormodulok a vállalat elektromos modelljeihez.

Tovább bővítette akkumulátorgyártási kapacitását a BMW Group, Dingolfing mellett mostantól Lipcsében is készülnek akkumulátormodulok a vállalat elektromos modelljeihez. 2021-ben kezdődik a BMW elektromos autóiba szánt akkumulátormodulok gyártása Lipcsében, amihez a BMW 2022-ig több mint 100 millió eurót invesztál az üzem fejlesztésébe. Az új létesítmény rendszerbe állítását szeptember 23-án jelentette be Lipcsében Michael Nikolaides, a BMW Group erőforrások és hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tervezésére, illetve tömegtermelésére szakosodott részlegének vezetője, valamint Hans-Peter Kemser, a BMW Group lipcsei gyárának igazgatója. Az eseményen Szászország kormányzója, Michael Kretschmer és Lipcse főpolgármestere, Burkhard Jung is részt vett. „Következetesen bővítjük hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáink alkatrészeinek gyártását, hogy maximálisan teljesíteni tudjuk az elektromos mobilitás terén kitűzött ambiciózus céljainkat” – mondta Michael Nikolaides. „Nemrégiben nyitottuk meg hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák tömegtermelésére szakosodott, új kutatás-fejlesztési központunkat Dingolfingban, a BMW Brilliance Automotive kínai hálózatában pedig egy új akkumulátorközpont rendszerbe állításával dupláztuk meg a nagyfeszültségű akkumulátorok gyártási mennyiségét. Most Németország akkumulátorgyártási teljesítményét fejlesztjük fel” – tette hozzá.
Hirdetés

A nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártása két fő lépésből áll: először egy nagymértékben automatizált folyamat leteszteli az akkumulátorcellákat, majd összeszereli nagyobb egységekké, úgynevezett modulokká. A BMW Group kizárólag olyan partnerektől szerzi be az akkumulátorcellákat, akik a vállalatcsoport precíz iránymutatása mentén állítják elő azokat. A müncheni központú vállalatcsoport az eltérő karakterisztikájú típusokban eltérő tulajdonságú akkumulátorcellákat használ.
Hirdetés

Az akkumulátormodulokat ezután a jármű csatlakozóival, vezérlőegységeivel és hűtőrendszereivel együtt egy nagy alumínium házba illesztik. Utóbbinak alakja és mérete, valamint a beillesztett akkumulátormodulok száma is nagymértékben függ a felszerelt autó típusától és karakterisztikájától. A végeredmény egy olyan hálózatról tölthető modell, amelynek nagyfeszültségű akkumulátora minden tekintetben illik a típushoz.
Hirdetés

A szabványosított akkumulátormodulok és a rugalmasan alakítható alumínium házak kombinációja számos előnyt tartogat. Először is, garantálja a tömegtermelésben készült nagyfeszültségű akkumulátorok egyforma tulajdonságait és minőségét. Másodszor, az energiatároló egységek moduláris felépítése átfogó hajtáslánc-technológiai lehetőségek előtt nyitja meg a kaput. És végül, de nem utolsósorban: a moduláris felépítés azt is lehetővé teszi, hogy a BMW Group gyorsan, pontosan és költséghatékonyan reagáljon a folyamatosan változó ügyféligényekre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?