210 lóerővel jön az új Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC: a 2015-ös Genfi Autószalonon mutatkozik be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Opel Corsa OPC módosított lökhárítókkal, dupla kipufogóval, többtónusú könnyűfémfelnivel és természetesen izmosabb motorral érkezik.


A nyár folyamán már írtunk arról, hogy egy szemfüles autórajongó lencsevégre kapta az új Opel Corsa OPC-t. Újabb, hivatalos képek sajnos még nem jelentek meg az autóról, viszont némi plusz információ már kiszivárgott. A Ford Fiesta ST, Clio RS és a Polo R riválisaként érkező kis fenevad négyhengeres, 1,6 literes, benzines, turbófeltöltővel ellátott motorja 210 lóerős teljesítményt produkál, amely 18 lóerővel több, mint az elődben volt.
Hirdetés
A korábbi Corsa OPC-nek egy Nürburgring változata is létezett, ezzel megegyező ereje lesz a jövőre megjelenő modellnek. Természetesen az újból is készül Nürburgring kiadás, melyben 230 lóerő áll majd rendelkezésre. A modellváltás során a mérnökök átdolgozták a futóműveket és a kormányzást. A IntelliLink multimédia rendszerben pedig egy speciális alkalmazás is elérhető lesz, amellyel köridő és oldalgyorsulási adatokat lehet majd rögzíteni. Pontos számadatok még nem állnak rendelkezésre. Az viszont egészen biztos, hogy a korábbi Nürburgring változat dinamikáját fogja tudni, sőt akár ezen adatokat túl is szárnyalhatja az új Corsa OPC. 280 Nm forgatónyomaték, 6,8 sec 0-100 km/h és 230 km/h végsebesség várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?