225 ezer fontért kelt el el a Lancia Delta HF Integrale

Juha Kankkunen Lancia Integrale Evóját 225 000 fontért árverezték el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Átszámítva több mint 75 millió forintért kelt el a rally egyik legendás versenyautója, amelyet szintén egy legendás, négy vb címet is megszerző versenyző hajtott.


Juha Kankunnen Lancia Delta HF Integrale Evolution versenyautójának sikerült megdupláznia a korábban megbecsült árát. A Silverstone Classic Race Car Sale július 27-én 225 000 fontért (kb. 75,5 millió forint) árverezte el. Az autó a Lancia Abarth hivatalos versenyautójaként indult az 1990-es rally vb-n, amelyet a négyszeres WRC bajnok, Juha Kankkunen vezetett. 1992-ben ez volt az első autó, amelyet a CECOMP Spa, akkoriban a Lancia Abarth hivatalos partnere, a 16v-ről a HF Evoluzione specifikációra változtatta. A módosításoknak köszönhetően jobban kezelhetővé vált mind aszfalton, mind pedig murván.
Hirdetés

"Az autó egy igazi rally legenda és fontos része a World Rally Championship történelmének, nyilvánvalóan nagy lesz rá a kereslet" - mondta Nick Whale, a Silverstone Aukciósház ügyvezető igazgatója. A klasszikus Martini színek viselésével és az eredeti olasz rendszámtábla megőrzésével (TO 23905P) ez a Lancia Delta HF Integrale méltó része lehet bármely gyűjteménynek, ugyanakkor megérdemelné, hogy rendszeresen meghajtsák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:51
    Permalink

    Ez teljesen reális (főleg a mostani gyenge font mellett). A Stratosok ennél drágábban futnak, a Coys a Group B szörnyeket inkább 350-400.000EUR körül árverezi…

    De lehet túl vannak a csúcson az árak…

Vélemény, hozzászólás?