300 km/órával száguldozókat kaptak el a rendőrök

Aukcióra bocsátják a dubaji rendőrök által lefoglalt autókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A dubaji rendőrség a Facebookra posztolta ki, hogy 81 járművet kaptak el az utóbbi időben. A büntetés 7,5 millió forintnak megfelelő dollár.


No igen, mert hogy Dubajban 300 km/h-ával száguldoznak ezek a huligán fiatalok a pénteki éjszakában és az elkapott autók értéke is más kategóriát képvisel. Itthon maximum a TDI-huszárokat kapcsolják le a Vácin, bár néha magam is meglepődök, milyen gépezetek kerülnek elő a pénteki esti "krúzinolások" alatt. A sebességből már kapiskálhatjuk, hogy nem egyszerű technikákat hajtanak a felelőtlen gyorshajtók, hanem az Egyesült Arab Emirátusokban tipikus szuperluxusautókat.
Azért Dubaj világhíres rendőrsége sem panaszkodhat flottájára, van ott Bugatti Veyron és Porsche 918 Spyder is, legutóbb pedig egy BMW i8-cal bővítettek. Nem véletlen, hogy leginkább marketingcélokra használják őket (lásd Ken Block Gymkhana 8), de a dubaji rendőrség Facebook kiírása alapján élesben is bevetik a vadászokat. Őexcellenciája vezérőrnagy Khamis Mattar Al Muzainah, a dubaji rendőrség fővezére - csak hogy több címet ne írjunk - elmondta, hogy járőreik számos szabálytalankodót kaptak el és 81 járművet foglaltak le, legfőképp az Al Aweer és Al Khor utcákon. Google Maps segítségével könnyen kiderül, hogy ezek dubaj legforgalmasabb 4x4 sávos autóútjai.
Az Al Arabiya szerint a többség fiatal utcai versenyző volt, akik trükkösek próbáltak lenni. Néhányuk rendszámtábla vagy fényszóró nélkül ment, hogy elkerülje a rendőrség figyelmét vagy épp ne legyenek felismerhetőek. Azt is elmondták, hogy legtöbbjüket 300 km/órás tempónál kaptak el, a városlakóknak tehát jobb óvatosan használni a temérdek lóerőt, ami a garázsukban duruzsol. Bár a gyorshajtás még mindig jobb, mint az "arab driftnek" nevezett definiálhatatlan őrültség, ami bejárta a YouTube-ot és nem is tudok veszélyesebb dolgot elképzelni. Bár értelmetlenebbet sem.
Hirdetés
A tulajoknak most 3 hónap áll rendelkezésre, hogy kifizessék 27 000 dollárnyi, azaz kb. 7,5 millió forintnak megfelelő büntetést, ami motorok esetén csak közel 4 millió forintnak megfelelő dollár. Amennyiben nem fizetik be a bírságot, autójukat árverésre bocsátják, bár ezen összeg kifizetése nem lehet túl nagy falat egy szupersportautó tulajdonosának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?