34 évig állt egy pajtában, mielőtt újjászületett ez a Corvette

Az egerek lakhelye lett az évek során, de aztán kapott egy új esélyt ez az 1974-es Corvette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

1989 óta először nyitották fel a pajtát, melyben egy régi Corvette pihent. Az idő és az egerek csúnyán elbántak az autóval, ám WD Detailing csapata, úgy döntött megmenti a szebb napokat is látott autócsodát.

Érdemes-e megmenteni egy 1974-ben gyártott autót, amely közel 35 évig állt egy poros pajtában? A válasz elsőre talán a nem lenne, de, ha egy '74-es Chevrolet Corvette a szóban forgó jármú, akkor mindjárt más a helyzet! 1974-ben egyébként 38 ezret gyártottak a típusból, ebből 5 és fél ezer kabrió kialakítású volt, mára viszont nagyon kevés Corvette maradt meg ebből az időből jó állapotban, a szóban forgó autó tulajdonosa pedig éppen ezért érezhette úgy, hogy ideje kihozni a pajtából a saját Corvette-jét. Elmondása szerint 1982-ben vásárolta hirtelen felindulásból majd 1989-ben állította be a csűrbe, amelyet most a WD Detailing csapatával először nyitott fel közel 35 év után. Első ránézésre a laikus szem nem sok reményt fűzne a több kilogrammnyi sárral és porral belepett autóhoz, a profi autó kozmetikus csapat viszont - ahogyan korábbi videóikból is kiderül - nem ismer lehetetlent. Az első kihívással már a nulladik fázisban meg kellett küzdenie a csapatnak, hiszen Terry, a tulajdonos nem rakta fel bakra az autót, így az az idő múlásával belesüllyedt a földbe, ráadásul a hátsó kerekek alatt még be is szakadt a talaj. Miután kiásták az autót a pajtából (szó szerint), kezdődhetett a tisztítás.
Hirdetés
Ahogyan az a több mint fél órás videóból is kiderül, nem csak sárral és porral borította be az idő az autót, az egerek és a pajtában meghúzódó madarak nyomai is fellelhetőek az autó különböző pontjain. Szerencsére súlyos károkat egyik sem okozott és a mélyreható tisztítás után nehéz lenne megmondani, hogy ez a Chevy bizony megjárta a "hadak útját". Az egyetlen árulkodó jel a hátsó traktusban fedezhető fel, ugyanis a féklámpák körül lévő műanyag takaróelemek több helyen eltöredeztek vagy leszakadtak, ellenben ezek pótolhatóak. Az autót tisztító csapat számára is az jelentette a legnagyobb kérdést, hogy egyáltalán beindul-e a 35 évig tetszhalott állapotban lévő autó. Az önindító cseréje és a megfelelő folyadékok utántöltése után a motor némi meglepetésre beindult, viszont rövid időn belül füst kezdett szivárogni a hátsó kerekek mellől, így legjobb esetben is a kipufogórendszer biztosan cserére szorul. A tisztítás viszont visszaadta az autó eredeti büszkeségét és már "csak" a mechanikai rész van hátra, amit az ígéretek szerint szintén végig lehet majd követni, az úgynevezett csűrleletek restaurálásával foglalkozó Robby Layton csatornáján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?