400 forint alatti benzint hozhat a Jézuska

Szerdától olcsóbbak lehetnek az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét van sansz az üzemanyagárak apadására. A benzin ára egy hajszálnyit többet eshet, mint a gázolajé.

Bár már a múlt héten is úgy tűnt, hogy mérséklődhet a benzin ára, a mostani hét szerdáján 3 forinttal drágább lett a 95-ös. A tőzsdei jegyzési árak azonban kedvezően alakultak a héten. Líbiában a termelés és a finomítás is újraindult, esett hát 2,4 százalékkal a benzin, 1,5 százalékkal a gázolaj jegyzési ára.
Hirdetés

A nemzetközi árak esése már önmagában is esélyessé tenné azt, hogy a hazai töltőállomási kiírások is apadjanak, de még a forint is erősödni tudott, így fizetőeszközünkben a benzinnél már 3,3, a gázolajnál 2,4 százalékkal alacsonyabb árszint látható, mint egy héttel korábban. A benzinkutakhoz mindez a 95-ösnél 5-6, a dízelnél 4-5 forinttal kedvezőbb díjakat hozhat. A benzin ára tehát karácsonyra sanszosan 400 forint alá csökkenhet, a gázolajé 417-418 forint lehet - már most szerdától.
Mindez egyelőre természetesen csak spekuláció, a MOL döntése hétfőn várható, árváltozás pedig szerdán lehet, amikor persze újabb, 20-án pénteken életbe lépő módosítás is bejelentésre kerülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?