485 autó számára nyílt P+R parkoló Budapest XI. kerületében

Fizetett hirdetés

Végre megnyílt a 4-es Metró budai végállomásának új P+R parkolója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már több mint másfél éve használhatjuk a 4-es Metrót, most pedig budai végállomásnál újabb P+R parkoló nyílt.


Mesésen hangzik egy 485 férőhelyes parkoló, de egy metró végállomásához, egy metró egyetlen állomásához vélhetően kevésnek fog bizonyulni ez. Még úgy is, hogy a kelenföldi végállomásnál ez már a második átadott P+R parkoló, ugyanis szeptember 7-étől, már használhatják az autósok azt a P+R parkolót az Etele téren, amelyik a Volán-pályaudvar mögötti területen, a Somogyi út meghosszabbításában épült 221 férőhellyel. A Somogyi út és a Gyergyótölgyes utca sarkán (a korábbi ideiglenes parkoló helyén) épül továbbá egy 247 férőhelyes is. A Budaörsi úti csomópont és a metróvégállomás őrmezői kijárata között elhelyezkedő 485 férőhelyes P+R parkoló pedig mától használható - fizetősen.
Hirdetés
Az Európai Unió felé tett vállalás szerint összesen 1500 P+R parkoló kell épüljön a 4-es Metróhoz. Utóbbi kapcsán pedig tudjuk ugyebár, hogy a fővárosi dugódíj is várható. Hogy az előírt 1500 parkoló kijöjjön, a metróvégállomás és az aluljárórendszer Őrmező felé eső oldalán szintén két parkolót használhatnak majd az autósok: a most elkészült mellett a MÁV kelenföldi vasútállomáshoz kapcsolódó, használaton kívüli vágányainak helyén is létesül egy körülbelül 500 férőhelyes P+R parkoló két ütemben, 2016 végéig.
Valamennyi, az új metróhoz kapcsolódó P+R parkoló "döntő részben európai uniós forrásból" épül meg, a most átadott, 10 hónap alatt, 273,1 millió forintból megvalósított parkoló a BKK közleménye szerint várhatóan teljes egészében elszámolható lesz európai uniós forrásból.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 11:10
  Permalink

  Pedig elég lenne, ha körülnéznél – Kopaszbarack barátodon kívül senkid sincs. Camp Allen, a lonely man:)

  Nekem is megfordult már a fejemben, hogy lehet, hogy a szerző is nekünk drukkol? Ha így van, akkor neked és a hajnélkülinek reszeltek:)

 • 2017.10.28. at 11:10
  Permalink

  Fenéket. Ha valamire nem vágyom, akkor az az, hogy hozzátok 3000-esekhez (Hollós3000y úrral és menőmanóval kiegészülve) akarjon bárki is mérni, hasonlítani. Tudod, van egy szint, ami alá semmiképpen. Sajnos, ez a helyzet, az ott lent a ti ligátok.

  Ez most valahogy így alakult, lehet lefoglaltad cs3000alfát. :-DDD

Vélemény, hozzászólás?