5 éves születésnapját ünnepli a Bentley budapesti kereskedése

Immár fél évtizede lehet Magyarországon is vásárolni Bentley luxusautókat

A 2018-as nyitás óta számos ügyfél vásárolt a budapesti Bentley márkakereskedésben magának autót, a legnépszerűbb modell a mai trendeknek megfelelően természetesen a Bentayga SUV.

A Bentleynek a gazdasági helyzet viszontagságai ellenére nincs oka a panaszra, hiszen jobban megy a szekér mint valaha. 2022-ben rekord évet produkáltak, ugyanis több mint 15 ezer autót értékesítettek egyetlen esztendő alatt. A mai trendeket ismerve talán nem is nehéz kitalálni, hogy a legkelendőbb modell a Bentayga volt, amely a globális eladások 42 százalékát adta. Európában is jól fogytak a Bentley modellek, hiszen a múlt évben eladott 2809 autó ugyancsak rekordnak számít, és 11 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest.
Hirdetés
Idén némi visszaeséssel számolnak a márka háza táján, de kiemelték, ez nem akkora gond, hiszen csak az első félévben több mint 7000 autót értékesítettek, ami nem sokkal marad el a rekordot jelentő 2022-es adatoktól. A Bentayga továbbra is viszi a prímet - idén már 44 százalékát teszi ki a márka globális eladásainak - de szintén népszerű a Continental GT, valamint a Flying Spur. Az európai piac mindössze a harmadik legnagyobb felvevő a Bentley modellek esetében, Kína csupán néhány százalékkal előzi az öreg kontinenst, míg a listavezető amerikai régió a maga 29 százalékos részesedésével messze a legfontosabb piac a márka számára. Az elmúlt 5 esztendőben a budapesti Bentley szalonban több mint 100 autót értékesítettek, így Roóz Balázs, a márka európai regionális igazgatója is sikeresnek nevezte a szalon eddigi életútját. A XI. kerületben található, 280 négyzetméteres márkakereskedésben a félévtizedes születésnap alkalmából korlátozott ideig egy Bentley Derbyt is kiállítottak, amelyet 1933 és 1939 között gyártottak, szívét egy 3,5 literes erőforrás adja, a karosszériája pedig természetesen az ikonikus brit versenyzöld árnyalatban pompázik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?