500 kilométeres hatótávot kínál a Honda új villanyautója

Bemutatkozott a Honda Prologue, a márka eddigi legnagyobb tisztán elektromos autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda Európában már rendelkezik tisztán villanyhajtású modellel az e:Ny1 személyében, a Prologue viszont az amerikai piacra érkezik, így már a tengerentúlon is kínálnak elektromos autót.

Több mint másfél éve adott először életjelet magáról a Honda Prologue, de a márka egészen idáig kivárt, és csak most osztott meg részleteket a SUV-ról. Az autó dimenziói alapján véletlenül sem mondható, hogy elaprózták volna: 4,9 méter hosszú, 1,7 méter magas, 2 méter széles, a tengelytávja pedig kicsivel több mint három méter.
Hirdetés
Az utastér valamivel visszafogottabbra sikerült, mint az Európában kapható e:Ny1 esetében, hiszen az óriási multimédiás kijelző helyett jelen esetben egy 11,3 colos képernyő jár, a kormány mögött pedig egy 11 colos egység felel a műszercsoport megjelenítéséért. A rendszer már az alapfelszereltségi szinttel is vezeték nélkül támogatja az Android Autót és Apple CarPlayt, de a Google szolgáltatásai telefon nélkül is életre hívhatóak a Prologue rendszerében. A crossover kizárólag egyetlen hajtáslánccal lesz elérhető, ám az is ígéretesnek tűnik. Két villanymotor kerül a Prologue lemezei alá, amelyek összteljesítménye 288 lóerőre rúg, és 451 newtonméteres nyomatékot tudnak leadni a négy kerékre. Az energia tárolásáért egy 85 kilowattórás akkumulátor felel, ebbe mindössze 10 perc leforgása alatt 100 kilométernyi hatótáv pumpálható a 155 kilowattos gyorstöltő opciónak köszönhetően, a Prologue teljes hatótávja pedig az EPA szerint 483 kilométer környékén alakulhat. A crossovert kizárólag Amerikában értékesíti majd a Honda, pontos ár egyelőre nincs, de minden bizonnyal negyven és ötvenezer dollár környékén árazzák majd be.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?