60 métert repült a Ford Fiesta

Östberg megdöntötte a havon ugratás világcsúcsát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új havas világcsúcsot állított fel a ralipilóta, amikor egészen pontosan 60,48 méterre repült Ford Fiesta WRC-je volánja mögött.

A norvég Mads Östberg nem az a fajta autóversenyző, aki beéri a WRC-ben száguldással. A jelenleg az egyik legtöbbre taksált ralipilóta már tavaly is rekordméretűt ugratott Ford Fiestájával, na azt az 50 méteres repülést fejelte meg egy tízessel a minap, így a havon ugratás világcsúcsa mostantól 60,48 méter.Östberg a mutatványát hazai nézők ezrei előtt prezentálta a Trysil Parkban. A Fiesta RS WRC gumijai szögesek voltak, a sebessége az elrugaszkodáskor pedig kis híján 150 km/óra. A legnagyobb távolság az utolsó, ötödik kísérlet során jött össze. "A gyorsítás volt a legkomolyabb kihívás" - magyarázta a csúcstámadást követően. "Fantasztikus érzés, amikor a levegőben vagy, nem is akarsz földet érni! Jövőre talán még messzebb sikerül jutni."
Hirdetés
Az abszolút világcsúcs továbbra is amerikai Travis Pastrana nevéhez fűződik, ő 2009-ben 82 méterre szállt Subaru Imprezájával, de nem havon. Egyébként nagy divat a rekorderkedés a ralikirályok mezőnyében: nemrég a finn Mikko Hirvonen fedett pályás sebességcsúcsot állított fel egy szöcskével, a francia Guerlain Chicherit meg egy Mini Countryman JCW-vel csinált hihetetlen hátraszaltót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?