700 lóerős hibridként jöhet az Audi RS7

Virtuális látványterven az új Audi A7 csúcsmodellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig mutatkozott be, máris elkészült a sportos kivitel az Audi A7-ből. Reméljük a valóságban is olyan jól fog kinézni az RS7, mint ezen a számítógépes grafikán.


Az új A7-es Audi elődjéhez képest letisztultabb formát kapott, alig egy héttel a hivatalos bemutató után pedig máris morcosítottak rajta. Egy rajongó, Tobias Büttner sportos kiegészítőkkel vértezte fel, ezzel el is készült az RS7 látványterve. Elöl az eredetileg vízszintes rácsozású légbeömlőket méhsejtrács váltotta fel, amely az oldalsó légbeömlőkön is megmutatkozik. Ezen felül természetesen felkerült a Quattro és RS jelvény is a hűtőmaszkra.
Hirdetés

A kerekeket az RS5 Sportbackről kölcsönözte, hátul pedig agresszív megjelenésű diffúzor bújik elő, két méretes, ovális kipufogóvéggel együtt. Az RS7 hasa közelebb került a földhöz és megkapta az Audi saját "Nogaro" kék fényezését, teljessé téve ezzel a sportos megjelenést. Az átkozmetikázott modell ezzel egész közel áll a szériagyártású változathoz. Az új Audi RS7 – amennyiben elkészül – minden bizonnyal erős lesz. Az A7-es modellben is elérhető a 3,0 literes V6-os benzinmotor, amelyet az új A8-ban is megtalálunk. Ez a blokk 340 lóerőt és 500 Nm nyomatékot ad le, így a 0-100 km/órás sprint 5,3 másodpercig tart.

A jelenlegi RS7-es 560 lóerős, de teljesítménycsomaggal kiegészítve 605 is lehet. A pletykák szerint az új modell 4,0 literes duplaturbós V8-assal is kapható lesz, ami 650 lóerős teljesítménnyel fog bírni, de ha kölcsönveszik a Porsche hibrid hajtásláncát, 700 lóerős változatra is számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?