A benzin és a gázolaj ára is apadhat

Ismételten csökkenhetnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egy héttel korábban látotthoz hasonlóan alakult a hazai üzemanyagárakat befolyásoló nemzetközi jegyzésár és a forint árfolyama, így ismét apadhatnak az árak.

Miként a megelőző héten, most is apadt az olaj nemzetközi jegyzési ára - az OPEC gyorsan döntött is a kitermelés visszafogásáról, nehogy a piacon lévő túlzott olajmennyiség még jobban visszafogja a licitálókat. Az árcsökkenés nem is volt olyan mértékű, mint a múlt héten, a benzin ára ezúttal - a portfolio.hu adatai szerint - 1,4, a gázolajé 1,3 százalékkal ment lejjebb. Utóbbihoz csapódik még, hogy a forint erősödése miatt az üzemanyagárak vásárlásában meghatározó dollár 1,3 százalékkal lett olcsóbb a hazai fizetőeszközhöz mérten, így forintban mérve a benzin árcsökkenése - csaknem kétszeres mértékű - 2,7, a gázolajé 2,6 százalékos.
Hirdetés

Az e heti változásokból kiindulva a fenti mértékű árapadás a töltőállomásokon 3-4, legjobb esetben 5 forintos literenkénti árcsökkenést eredményezhet. Döntés szokás szerint hétfőn születhet, melynek eredményeként szerdán változhatnak az árak. A tankolással várni csakis az esetben érdemes, ha utána is visz utunk olcsó töltőállomás felé, és persze, ha addig kihúzzuk az autóban lévő mennyiséggel. A most 421 forintos benzin átlagára kevéssel 420 forint alá apadhat, a 425 forintos gázolaj azonban vélhetően felette marad - a legtöbb töltőállomáson. Aki viszont szemfüles, az olcsóbb helyeken - a szombat éjszaka készített fotó tanúsága szerint - már most is akár 410 forint környékén tankolhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?