A BMW i8-at is alázhatja a DS hibrid szuperautója

Borsot törhet a DS szuperautója a BMW i8 orra alá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E-Tense Concept néven mutatkozott be egy éve a DS szupersportkocsi koncepció, amelyből akár sorozatgyártású darabok is készülhetnek.


Épphogy bemutatkozott a DS 7 SUV, a francia gyártónál máris szóba került, hogy a tavaly bemutatott szupersportautó koncepciójukból akár sorozatgyártású darab is lehet. Amennyiben megvalósul az elképzelés, akkor az újdonság a BMW i8 legnagyobb riválisa lehet. A DS ugyanis összefogott néhány kanadai céggel, melyek közül egyik nagyteljesítményű elektromos autókhoz gyárt alkatrészeket.
Hirdetés

Ezen felül 16 millió kanadai dollár állami támogatást is kapott. Ezek alapján nem meglepő, hogy komoly terveket szövögetnek a DS-nél. A BMW i8 362 lóerőt teljesít, a franciák csúcs hibridje 600 lóerős is lehet. Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója az AutoExpressnek adott interjúban mosolyogva csak ennyit mondott a DS szuperhibrid gyártása kapcsán: "Megvan rá a lehetőség, de korai lenne még erről bármit is beszélni."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?