Francia autó lett az Év Autója Németországban

A Peugeot 308 rangos díjat zsebelt be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kompakt kategóriából került ki győztesen a Peugeot első olyan modellje, mely már az arculatváltás után kerül az autókereskedésekbe.

Október végén hirdette ki a német Car Of The Year(GCOTY) díj győztesét a kompakt kategóriában a 20 tagú, szakújságírókból álló zsűri. Ebben a kategóriában szerepelnek a belépő szintű, illetve kompakt modellek, melyeknek a nyitóára nem haladja meg a 25 ezer eurót. A 308 9 gyártó 11 konkurens modelljét utasította maga mögé, és a bizottság külön kiemelte a francia gyártó "power of choice" (a választás ereje) kezdeményezését, mely szerint a vásárló választhat benzines, kétféle tölthető hibrid, és dízel hajtás között is. Az alapcsomaggal, benne a 110 lóerős PureTech benzinmotorral a 308 indulóára Németországban 23 200 euró, mely forintra átszámítva közel 8 és fél millió forint, a hazai árait talán jövő héten ismerhetjük meg.
Hirdetés
A díj az egyik legrangosabb elismerésnek számít nem csak Németországban, de egész Európában. A francia gyártó a 308 érkezésével immár elmondhatja, hogy modellpalettájának 80%-a elérhető villanyhajtással is, mely jól mutatja, hogy a Peugeot is aktív szerepet vállal a klímaválság elleni harcban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?