A BMW X6 babérjaira tör a Mercedes MLC

MLC néven és 2015-ben jöhet az M-osztály kupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A főleg a BMW X6 ellenfelének szánt Mercedes MLC-ről már kémfotók is készültek, bár sok mindent még nem engednek látni.

Megjelentek az első, sokat persze még nem mondó kémfotók az Európában már tesztelt MLC terepkupéról, amelyet a Mercedes-Benz 2015-ben tervez bemutatni, s amely elsősorban a BMW X6 babérjaira tör. A brit Autocar magazin felvételein az látszik, hogy a prototípust az aktuális M-osztály karosszériája alatt, s az X6-tal együtt tesztelik, azaz a stuttgartiak nyilván a bajor riválist tekintik etalonnak, azt szeretnék majd lepipálni a sima M-nél agresszívabb fellépéssel, kupésabb tetővonallal és szélesebb hátsó nyomtávval várható újdonsággal.
Hirdetés
A Mercedes-Benz akut palettabővítése (számtalan új típus érkezik) annak tükrében mindenképp érthető, hogy eladásaival és presztízsben is lemaradni látszik nem csak a BMW-vel, de az Audival szemben is. Az Autocar úgy tudja, hogy az MLC csúcsmodellje 6,0 literes, ikerturbós V12-es benzinmotort kaphat, s egy V6-os hibrid bevetésére is számíthatunk - a váltó csakis 7 fokozatú automata lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?