A Fisker is beszáll az elektromos SUV-k csatájába

Nem csak a Fiskerhez képest ígérkezik olcsónak az új villany SUV modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2020-as években az egyik legjövedelmezőbb kategória az elektromos szabadidő-autó lehet, erre a vonatra pedig minél több gyártó szeretne időben jegyet váltani.

A 2007-ben alapított Fiskerről nem sokat lehetett hallani, a cég lényegében egyetlen modellt kínál fennállása óta. A Karma névre hallgató típus némileg megelőzve korát az egyik első plug-in hibrid luxusautónak tekinthető, melyet 2008-ban mutattak be. A modell kiszállítása 2011-ben kezdődött, de 2012-ben már csődbe is ment a márka, a Karmából összesen körülbelül 2600 példány készül. A visszatérésre 2016-ig kellett várni, ekkor kínai tőke segítségével gyártásba került a Revero, ami lényegében a Karma frissített változatának tekinthető. A bő egy évtizedes lapos négyajtós mellé hamarosan friss modell érkezik. Tavaly már mutattak kedvcsinálót a típusról, de most már a szériaérett (vagy ahhoz nagyon közeli) példány köszön vissza a képekről, amit Fisker Ocean néven emlegetnek. A vásárlással még 2021-ig várni kell, de néhány technikai részletet már elárult a gyártó. Az Oceant 80 kWh-ás akkumulátorral szerelik, amivel 480 kilométer lesz a maximális hatótáv, a százat pedig 2,9 másodperc alatt eléri el a Fisker szabadiő-autója, a vevők pedig dönthetnek úgy, hogy a kétkerékhajtás helyett inkább mind a négy kerék legyen hajtott.
Hirdetés
Konkurenciából már most sincs hiány, a Tesla Model Y és a Ford Mustang Mach-E lehet az Ocean legnagyobb kihívója, a megjelenésig pedig még szaporodhatnak a hasonló négykerekűek. A már piacon lévő elektromos szabadiő-autókhoz hasonlóan a beltérben itt is képernyők uralják a terepet, a kormány mögött egy kisebb kijelző kapott helyet, a középkonzol funkciói pedig egy nagyobb képernyőről vezérelhetők. Az utastérben nincs állati eredetű anyag, számos elem pedig újrahasznosított műanyagból készül. A Teslákhoz hasonlóan itt is figyelmet fordítottak a szórakozásra, a

head-up display-nek karaoke funkciója is lesz, így közös énekléssel teremthető jó hangulat a fedélzeten.

Érdekesség még a „Kalifornia-mód” gomb, aminek megnyomásával igen szellőssé tehető az utastér, a két napelemes tetőablak mellett az utastér hat ablaka és a hátsó szélvédő is szabad utat engedhet a levegőnek. A Fisker Oceant illik komolyan venni a konkurenciának, mivel az ára jutányosnak ígérkezik, Tesla Model Y és a Ford Mustang Mach-E 43 ezer dolláros árért már hazavihető, ezzel szemben az Ocean indulóára jelen állás szerint 37 500 dollár, azaz 11 millió forint lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?