A forint miatt már a dízel ára se fog csökkenni

Sem a benzin, sem a gázolaj árapadására nem számíthatunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A forint árfolyamának gyengülése miatt e héten csak a gázolaj hazai ára került kevéssel lejjebb. Azonos okból kifolyólag a következő héten már utóbbira sem számíthatunk.

Egy héttel ezelőtt arról írtunk, hogy bár az üzemanyagárak a nemzetközi tőzsdéken csökkentek, a világpiaci árak alakulása nálunk legfeljebb a gázolajnál hozhat enyhe töltőállomási árapadást. Így is lett, szerdán 2 forinttal lett olcsóbb a dízel. Átlagára így literenként 412 forint lett, míg a benziné 399 forint maradt. Ezúttal még szerényebb mértékben, 0,6%-kal csökkent a benzin és 0,7%-kal a gázolaj ára a tőzsdéken. Az ottani, dollárban számolt áresést számunkra tovább mérsékli, hogy a héten 0,1 százaléknyit veszített erejéből a forint a dollárhoz mérten. Így pedig már sem a gázolajnál, sem a benzinnél nem várható árapadás.
Hirdetés

A hét első felében a legtöbb valószínűség szerint maradnak a múlt hét szerdán beállt - az egy évvel korábbinál - mérsékeltebb átlagárak. A töltőállomások között pedig természetesen továbbra is igen jelentős, literenkénti 20-30 forintos áreltérések is tapasztalhatóak. Némelyiküknél létezik hétvégi, kedvezményes tarifa is, így aki alacsony árakat lát, az töltse meg autóját, s ne várjon az ezúttal több mint kérdéses ármérséklésre!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?