A következő generációban is lesz még benzines és dízel Kodiaq

A Škoda Kodiaq jövőre teljesen megújul, mégsem hagyja maga mögött a belsőégésű motorokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már tesztelik Svédországban a második generációs Škoda Kodiaqot, az álca alatt viszont látható, hogy forradalmi újdonságokra nem kell számítanunk.

A Škoda legnagyobb SUV-ja, a Kodiaq bejött a cseh gyártónak, hiszen annak ellenére, hogy a márka legdrágább modellje, szép eladásokat produkál. A SUV-ok térhódítása már régóta tart, de a Škoda csak a közelmúltban csatlakozott a szegmenshez, ezért még csak most lesz esedékes a Kodiaq első generációváltása. Az új modell körülbelül egy év múlva mutatkozhat be, addig még javában tart a tesztelése, most éppen Svédország északi részén.
Hirdetés
A kémfotókon látható, hogy radikális változtatásokat nem fog eszközölni a Škoda. Elöl a fényszóró összeér majd a megújult körvonalú hűtőráccsal, hasonlóan az új Fabia arculatához. A lámpák egyébként, úgy tűnik, megtartják oldalanként két-két részre osztott kialakításukat. Két oldalt lesz még két függőleges nyílás a karosszériában, ezek az első kerekek körüli optimális légáramlást szolgálhatják. Tekintélyes méretű szenzor díszeleg a szélvédő mögött a visszapillantó tükör házában, ebből következtethetünk arra, hogy fejlett vezetési asszisztensek járnak majd az új Kodiaq modellekhez. Oldalról marad az enyhén kombis stílusú, hosszú karosszéria, feltehetőleg így lesz hétüléses kivitel is. Hátul az új fényszórókból sokat még nem láthatunk, csak azt, hogy két vízszintes csíkot mindenképpen tartalmaznak majd, és 3D-s hatásúan kitüremkednek a karosszériából. A Kodiaq második generációja ismét az MQB padlólemezen érkezik, érdekes információ viszont, hogy bár nagy erőkkel dolgozik a Škoda is a modellpalettájának elektromosításán, még egy teljes generáció kap a belsőégésű motorokból. Lesz tehát dízel és benzines Kodiaq is, viszont számíthatunk a lágy hibrid meghajtások megjelenésére. Sőt, valószínűleg a konnektoros hibrid variáns is a kínálat része lesz, ami logikus átmenet a teljes villanyosítás előtt. Kérdéses viszont, időben debütál-e az új Kodiaq körülbelül egy év múlva, vagy a chiphiány miatt késni fog az új családi Škoda.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?