A nyár legőrültebb buszvezetői

Buszos kalandok a nagyvilágból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tömegközlekedés biztonságos, hiszen professzionális sofőrök vezetnek, az utasok élete jó kezekben van. Elvileg.

Buszvezetőnek lenni bizalmi állás, hiszen adott időszakban számtalan ember életéért felel a sofőr. Ezért aztán nem árt, ha higgadt, kiegyensúlyozott személyiség, akit sem a forgalom, sem a dugók, sem az esetlegesen kellemetlenkedő utasok sem tudnak kibillenteni nyugalmából, és aki a zavaró körülmények ellenére is képes száz százalékig munkájának szentelni magát.
Az első videón látható kanadai sofőrről mindez elmondható, sőt talán még túlzott nyugodtsággal is vádolható, mivel az alábbi képsorokon nem kimondottan a vezetést helyezi középpontba. Rendben, a busz halad, az útról sem tér le, és a haladás sebességével sincs gond, de azért a papírmunka talán ráért volna a célállomáson.
Második sofőrünkről már nem mondható el mindez. A kereszteződésben kicsit feltorlódott a forgalom, az alsóbbrendű útról érkezőknek várniuk kellett, mire kikanyarodhattak a főútra. Sajnos hátulról érkező buszvezetőnknek nem volt ilyen ráérős, lehet, hogy már bőven elkésett a menetrendhez képest, esetleg a munka utáni vizespohár hatására már ott is buszsávot látott, ahol nem volt, mindenesetre jött, látott, és tarolt, a meglepett autósok pedig alig bírták összeszedni magukat az elképedéstől.
Az utolsó filmen, bár nem tudjuk, melyik sofőr hibájából, de konkrétan megtörténik a baleset, az egyik busz felborítja a másikat. Szemmel láthatóan nincs nagy baj, az utasok gyorsan kiugrálnak az ablakon, de még az útközés közben valami kis zöld izé tűnik fel, amire vagy a gondviselés vigyáz a szokásosnál is jobban, vagy sofőrje a legstabilabb vérnyomású tuktukvezető a világon, de nem akarjuk lelőni a poént.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?