A SEAT is villanyautót hoz

Még éveket kell várni a SEAT villanyautójára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Autocar magazin szerint arról már megszületett a döntés, hogy kell villanyautó a SEAT-nak, de nem kapkodják el a piaci bevezetést.

Az Autocar magazin értesülése szerint 2019-ben jelenik meg a SEAT első elektromos modellje. A márka ezenkívül hibrid modell bemutatását is tervezi, ám az sem várható 2 éven belül, az Atecánál nagyobb SUV 2020-as megjelenéséről pedig még döntés sem született a cégnél. A bemutató événél többet a manapság már valamennyi márka kínálatában elvárható elektromos modell kapcsán sem sikerült megtudni. Mindenesetre biztató, hogy legalább már egy céldátum létezik.
Hirdetés
A villany-SEAT megvalósítása nyilván nem túl nagy falat, hiszen a Leon és az Ateca is az e-Golffal azonos platformra épül. A következő spanyol újdonságként várható Marbella crossover pedig az e-up - illetve SEAT ikertestvére, a Mii - alapjaira épül, így akár abból is készülhetne elektromos kivitel. Igaz, annak hatótávja legfeljebb 200 kilométer lehetne, ami manapság már nem nagy durranás egy friss típustól. Ezért pletykák szerint bérleti konstrukcióban is kínálnák a villanymodellt, a szerződési idő lejártával pedig egy addig megjelenő nagyobb hatótávolságú újabb elektromos járműre lehetne becserélni az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?