A színe vagy a motorja erősebb ennek a Maserati Grecalének?

Rendhagyó együttműködés született a Barbie-babákat gyártó Mattel és a Maserati között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Barbie játékbabák életmódjához igazították ezt a Grecalét: a kialakítás a Maserati szerint egy üzleti megbeszélésre és egy csillogó gálára is alkalmassá teszi.

Sok kislány tudná bizonyára alátámasztani, milyen változatos is Barbie, a játékbaba élete: tárgyalások a munkában, vásárlás a barátnőkkel, sportkalandok a szabad ég alatt, vagy elegáns gálák. A Maserati szerint az ilyen mozgékony hetekhez tökéletes társ egy Maserati Grecale, pláne egy olyan egyedi megjelenéssel, mint amilyet ez a különkiadás kapott. Mint ahogy a Porschénál elérhető az Exclusive Manufaktur, úgy a Maserati is útjára indította a Fuoriserie programot, melynek keretein belül a szokásos extralistán nem szereplő tételek, személyre szabott dizájnelemek rendelhetők, melyeknek csak az ügyfelek képzelete szab határt. Ezen belül készült el a Maserati és a Mattel, a Barbie játékok gyártójának közös projektje. Az együttműködés keretein belül kétfajta Grecalét készítenek el, ebből mutatták be az első változatot Los Angelesben a Neiman Marcus dizájnermárka eseményén. Az biztos, hogy ez egy megosztó stílusú Grecale lesz, de jó célokat szolgál: a különkiadás minden elkelt példányának árából 10%-ot a Barbie Dream Gap Projectnek adományoz a Mattel a GoFundMe.org oldalon, ami a Barbie és számos globális jótékonysági szervezet akciója a lánygyermekek esélyegyenlőségének elősegítésére.
Hirdetés
A különleges Grecale az ikonikus Barbie-rózsaszín árnyalatot kapta a teljes karosszériájára, ami finoman szólva nem túl diszkrét. Nehéz elképzelni, hogy egy üzletasszony ilyenben érkezzen meg egy tárgyalásra, bár ha valaki mégis így tenne, biztosan elintézne magának egy kezdő témát a bevezető részhez. Az ügyfél megdöbbenésére reagálva például még fokozhatná is azzal, ha elmondja, hogy a festés többrétegű, és jó fényviszonyok között még a szivárvány legtöbb árnyalatában is csillog. De hogy a Maserati is hozzátegyen valamit a saját identitásából, motorsportbeli festéseit citromsárga részletekkel idézték meg az első hátsó lökhárítón, a motorháztetőn a kopoltyúknál és a felniken. Odabent azért már visszafogottabb a stílus, szinte mindent elegáns fekete bőr borít, de itt is megjelenik a rózsaszín a varrásoknál és egy-egy dekorpanelen. Egyes autómárkák akár nyilvánosan el is határolódnak attól, ha egy ügyfelük önhatalmúlag rózsaszínre festeti autójukat egy független műhelyben, ezzel szemben a Maserati maga kezdeményez ilyen extrém akciót, amivel ráadásul a kislányokat is támogatja. Nem fél a kis SUV-ok sztereotípiájától sem az olasz márka, miszerint női autók ezek, egy ilyen rózsaszín Grecaléval egyértelműen a hölgyeket célozzák meg. De amikor a zöld lámpánál beindul az 530 lóerős, V6-os, saját fejlesztésű Nettuno benzinmotor, abban bizony semmi nőies nem lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?