A tökéletesség a cél, emiatt késik az Alpine sportkocsi

Csak 2017-ben mutatja be új sportkocsiját a Renault Alpine

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alpine bejelentette, hogy a legendás sportkocsi mai változata csak két év múlva, azaz 2017-ben jelenhet meg. Jó munkát akarnak csinálni.


A Renault alá tartozó kis sportkocsigyár közleménye szerint a rég várt új, Alpine sportkocsi még tovább késik. A rossz hír az, hogy 2017 előtt már nem fog megjelenni. A korábbi ígérettel ellentétben nem fogják tartani a jövő évi bemutatót, de nem azért, mert nem állnak elég jól a fejlesztéssel, hanem éppen ellenkezőleg. Szeretnének elég időt hagyni a tesztelésre, hogy az új Alpine tökéletes sportkocsi lehessen. Bernard Ollivier, a cég vezérigazgatója úgy fogalmazott: lehetséges, hogy ez a törekvés még tovább tolja a bemutató dátumát, de most számukra az időnél fontosabb a termék minősége.
Hirdetés


Az ausztrál Motoring riportja szerint az Alpine vezetője nem zárt ki semmilyen eshetőséget, de nem is mondott közelebbit a Renault készülőfélben lévő legmenőbb autójáról. A legfrissebb iparági pletykák szerint a Renault Clio RS-ben használt 1.6-os turbómotor 1.8-asra felfúrt változata hajthatná a gépet. Erejét 250 és 300 lóerő közé teszik, sőt 250, 275, illetve 300 lóerős külön változatokról is beszélnek a bennfentesek. A váltó előreláthatólag nem kézi lesz, hanem a Renault EDC duplakuplungos automata váltója. A lényeg, hogy kellőképpen könnyű is legyen és hű a régi Alpine-ok hírnevéhez - Bernard Ollivier szerint ezzel nem lesz gond.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?