Akár 700 kilométeres hatótávra is képes az új Peugeot E-3008

A nemrég közzétett képek után megérkeztek a hivatalos adatok a Peugeot SUV modelljéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Peugeot E-3008 elődjéhez képest sokkal kupésabb kialakítással rendelkezik, az elektromos hatótávja pedig önmagáért beszél, hiszen akár 700 kilométerre is képes lehet egyetlen töltéssel.

Az E-3008 formavilágát már a múlt héten leleplezte a Peugeot, azonban akkor még csak fotókat közöltek a megújult SUV-ról. Az új generáció természetesen már a frissített emblémával rendelkezik, emellett az új stílusirányzat megkerülhetetlen elemei is megjelennek , mint például a macskakarmokra emlékeztető fényszórók.
Hirdetés
Az utastérben szintén az új Peugeot modellek stílusa köszön vissza, azonban már ez sem újdonság, hiszen a gyártó már hónapokkal ezelőtt leleplezte. Viszont ezúttal azt is elárulták, hogy a belteret leuraló kijelző 21 colos átmérővel rendelkezik, amely valójában két 10 colos panelt jelent. Megjelenéskor három hajtáslánccal kínálja a Peugeot az E-3008-at. A belépő szintet egy 210 lóerős villanymotor jelenti 525 kilométeres hatótávval és kétkerék-meghajtással. Az erőteljesebb, 310 lovas kivitel már két elektromos motorral érkezik, ugyancsak 525 kilométeres hatótávval, míg az E-3008 csúcsverziója (az úgynevezett Long Range verzió) akár 700 kilométert is megtehet két töltés között, viszont ez is csupán két keréken hajt. Utóbbi kivitelbe egy 98 kilowattórás lítium-ion akkumulátor kerül, míg a kisebb testvérek 73 kilowattórás tárolóegységet kapnak. A Peugeot közleményében gyorsan le is szögezte, hogy ezekre nyolc év, vagy 160 ezer kilométeres garanciát vállal. Emellett azt is kiemelték, hogy hamarosan érkezik a konnektoros és a full hibrid verzió is, de ezekről több részletet egyelőre nem árultak el.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?