Álcázott fotókon az Audi S1

Összkerékmeghajtás nélkül jöhet az Audi S1?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már egy éve csak jön és csak jön a legerősebb Audi A1, de valahogy még mindig nem érkezett meg. Pedig november végén újabb kémfotó-sorozat jelent meg a legkisebb négykarikás legemberesebb változatáról.


Míg korábban az ötajtós Sportbacket fotózgatták, addig ezúttal a háromajtós S1 került lencsevégre, így biztosnak tűnik, hogy a kis méregzsák mindkét karosszériaváltozatban megjelenik - talán a Genfi Autószalonon, jövő márciusban. Sok ismeretlenes még az S1 egyenlete, azt sem tudni, hogy kap-e összkerékhajtást a kisautó. Egyes értesülések szerint már csak azért sem, mert akkor nehezebb lenne és a tervezett 220 lóerő elveszne a nagy tömegben. Az S1 név sem biztos, hisz azt egy Audi legenda viseli, inkább az S A1, vagy az A1 S lehet a befutó úgy, ahogy a BMW sem nevezi a M135i-t, vagy a 1-es M Coupét M1-nek.
Hirdetés

Több mint biztos ugyanakkor, hogy a kocsit a Polo R WRC Streetben megismert 220 lovas, 350 Nm nyomtékú kétliteres TFSI motor hajtja majd (bár az Autoblog.com 250 lóerős változatot sem tart kizártnak). Ez a motor a nagyobb Audikból is ismerős lehet, az Audi A4-es is választható ezzel (ott 225 lovas). Míg a legerősebb Polót kézi sebességváltóval kínálja a Volkswagen, addig az Audi a gyorsabban kapcsoló hatsebességes S tronic automatát építi majdan az A1 legizmosabb változatába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?