AMG-tréning ingyen: 1. rész

Online versenyzőiskola az AMG-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kisfilmeket tekintsék szórakoztató autóvezetői továbbképzésnek, ilyenekkel segíti vásárlóit az AMG.

Az mindenki számára világos, hogy a nagyteljesítményű autók sofőrjei között csak igen kevés akad, aki teljes magabiztossággal uralja a birtokában álló izomautót, hiszen a sima jogosítvány megszerzésével még senkiből sem lett Fittipaldi. Véleményünk szerint nem ártana, ha már az alapképzésbe beleférne az autó határainak finom feszegetése, az alapvetőnél egy-két szinttel tudatosabb fékezési és kanyarvételi technikák megismertetése a hallgatókkal, de ez egy másik történet.
Az AMG-nél azonban nyilvánvalóan teljesen tisztában vannak a helyzettel, hiszen ők nem csak szalonállapotban látják szörnyetegeiket, hanem akkor is, amikor rosszul sül el egy-egy ötszáz lóerővel elkövetett felvágási kísérlet, vagy “most megmutatom, hogy megy ESP nélkül” felkiáltással elkövetett gázadás.
Ezért ők kezükbe vették a továbbképzés kérdését, és egy-három napos vezetői tréningeket szerveznek, ahol a résztvevők pontosan azokba a dolgokba kapnak betekintést, ami a jogosítvány-megszerzése során kimaradt, viszont jól jönnek, amikor 4-500 lóerő forgatja a hátsó kerekeket. Sajnos az ilyen tréningek nem olcsók, már az egynapos alapképzésért is több mint kétszázezer forintnak megfelelő valutát kell kifizetni, amit legtöbben nem engedhetünk meg magunknak, mondjuk a legtöbben nem is járunk AMG Mercikkel.

Nekünk marad az a tíz kisfilmből álló kedvcsináló sorozat, mely az edzésnapokon átvett témakörökbe enged betekintést, és amit mindenki megtekinthet az interneten. A profi instruktorok magyarázatainak megértését még számítógépes animációkkal is segítik, a filmek pedig 3-4 percesek, azaz kevesebb, mint egy óra alatt többet tanulhatunk az autóvezetésről, mint adott esetben a forgalomban töltött egy-öt-húsz év alatt. Mivel bizonyára senki sincs, aki egy szuszra taposta volna végig a gyakorlati órákat oktatója mellett, az AMG kurzusát sem ömlesztve adjuk, kezdődjék a sorozat, melyből naponta adunk egyet olvasóinknak! Higgyék el, érdemes lesz végignézni a videókat, de szépen kérünk mindenkit, hogy a kurzus végeztével senki se rohanjon a hátsó utcába kipróbálni a friss autóversenyzői fogásokat: a kis Swift úgysem bírná sokáig a kiképzést...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?