Április végére várható az új Mercedes E-osztály

A Mercedes előzetese az új E-osztályról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bejelentették, hogy a Mercedes április 25-én mutatja be a legújabb E-osztályt, amelyről egyelőre néhány előzetes fotót mutattak.

Az autó körvonalát mutató kép alapján úgy néz ki, hogy olyan drámai stílusváltás, mint a 2016-ban bemutatott aktuális modell esetében történt, ezúttal nem várható. Marad az íves tetővonal, illetve a lágy vonalvezetés, jelentősebb változtatásokra inkább csak az autó elején és hátulján számíthatunk.
Hirdetés
Ez persze nem jelenti, hogy ne újulna meg alaposan az E-osztály: az új generáció megkapja az EQS-ből ismerős, teljes szélességű MBUX Superscreen kijelző egy változatát, a vezető szokásaihoz pedig mesterséges intelligenciával igyekszik majd igazodni a jármű fedélzeti számítógépe. Az új E osztályba a korábbi Mercedesekből már jól ismert négy- és hathengeres soros benzin- és dízelmotorokat építik, de úgy hallani, már csak hibrid hajtásrendszerrel. Nem lesz olyan kivitel, amely ne kapna legalább 48 voltos enyhe hibrid rendszert, a drágább kivitelek pedig konnektoros hibrid hajtásrendszerrel érkeznek, akár 100 km-es elektromos hatótávval. Úgy hallani, hogy minden változat 9 fokozatú automata váltót kap.
Hirdetés
Úgy tudjuk, a futómű geometriáját is újragondolják, bár marad a kettős keresztlengőkaros első- és a multilink hátsó futómű-megoldás, és most először az E-osztály is elérhető lesz hátsókerék-kormányzással. Számos részlet persze még hiányzik, de nyilván ezekre is fény derül, legkésőbb a hó végi premier kapcsán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?