Árokba menekült a rendőrök elől, mutatjuk miért üldözték!

Nem meglepő, hogy az árokban végződött a hajnali autós üldözés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha csak a közvetlen kiváltó okot nézzük, akkor a megoldás egyszerű: azért üldözték a rendőrök az öreg Corsát, mert a sofőrje nem állt meg a jelzésükre. Fontosabb kérdés, hogy miért nem húzódott le a sofőr. Felháborító, ám sajnos közel sem egyedi az esete.

A járőrök 2022. október 4-én, éjfél után néhány perccel akarták ellenőrizni a képeken is látható Opelt és sofőrjét Nemesszalók külterületén, a 8411-es számú úton. Az esetből autós üldözés kerekedett, a sofőr ugyanis a rendőri jelzést észlelve gyorsítani kezdett, ahelyett, hogy félreállt volna. A rendőrök követni kezdték a kis Corsát, de az csak egyre gyorsított, Nemesszalókot elhagyva a 834-es útra fordult és Pápa irányába menekült. Végül a Mezőlak felé vezető útkereszteződésben a sofőr elvesztette uralmát az autója felett, majd a vízelvezető árokba csapódott. A rendőrök először segítő szándékkal futottak oda az összetört Opelhez, majd miután meggyőződtek arról, hogy a balesetben senki nem sérült meg, intézkedés alá vonták az autóban utazókat.
Hirdetés
Kiderült az is, hogy miért nem állt meg a sofőr, ezzel az is kapcsolatba hozható, hogy miért nem sikerült a járművét uralnia: a 27 éves pápai férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, illetve korábban a vezetéstől is eltiltották. A menekülésre még ezen felül is volt indoka, az összetört Corsát, az annak csomagterében megtalált – egy másik autóhoz tartozó – rendszámot, valamint a jobb hátsó ülésen utazó 23 éves rábaszentandrási férfit is körözték a rendőrök. A járőrök a további intézkedések megtétele miatt a járműben utazókat előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd a 27 éves sofőr ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt, valamint szabálysértési feljelentést tettek a közlekedési szabályszegésekért, amelyeket menekülés közben követett el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?