Autó-karma

Autóvásárlás horoszkóp szerint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak vezetünk a csillagjegyünkhöz köthető alaptermészetünk szerint, de még autót is (gyakran tudattalanul) e szerint választunk!

A kos szereti a gyorsaságot, lázadó és impulzív, ezért olyan autó való neki, amellyel dinamikus természetét a közlekedésben is beteljesítheti. Bizonyára róla készül a legtöbb „felvétel”, szívesen kipróbálná magát a versenypályákon is, azonban célszerű csupán annyira erős autót választani, amely vágyait egyben kordában is tartja. Tökéletes számára például egy, a tömegből kitűnő élénk színű Audi vagy egy stílusos BMW.
A bika megbízható, ám makacs egyéniségéhez ugyanilyen autó illik: mindenképp olyan típust válasszon, amely arról híres, hogy „a világból is kimegy”, de legyen elég nagy a csomagtartója! Így ideális bika-autó lehet például egy sötét Mercedes vagy egy egyterű Opel. A praktikusság mellett ugyanis az esztétikum is fontos számukra. Mivel kedvelik a klubéletet, s az átlagnál könnyebben gazdagodnak, így második autónak választhatnak akár egy szép oldtimert is. Higgadtságuknak hála az elmúlt idők technikája – például dobfék, négysebességes váltó stb. - valószínűleg nem okoz nekik gondot.

Talán azért is olyan népszerűek a Fordok, mert a legtöbb jogosítványt az ikrek birtokolják?


Mivel az ikrek több feladatra is remekül koncentrálnak, képesek egyszerre térképet olvasni, sminkelni és telefonálni is, rugalmas személyiségükhöz nagy szabadságot kínáló autó illik. Valami olyan jól felszerelt, praktikus és kommunikatív (nagy kijelzők, kihangosító stb.) járgány, amelyet egyaránt használhatnak a napi ügyintézésre, a hétvégi nagybevásárlásra és a családi kirándulásokra is. Így egy Ford modell, valamilyen világos színben igazi ikreknek való autó! Talán azért is olyan népszerűek a Fordok, mert a legtöbb jogosítványt (egy biztosítási ügynökből lett közlekedési-asztrológus százezer embert érintő felmérése szerint) az ikrek birtokolják?
A rák „otthoncentrikus”. A többi vezetőre is úgy tekint, mint egy nagy családra, s a volán mögött is igazán otthonosan szeretné érezni magát: néhány személyes apróság, néhány létfontosságú tárgy hozza igazán közel hozzá az autót és az autózást. Fontos számára a méret is; egy kocsi legyen elég nagy ahhoz, hogy beleférjen az egész család! Egy ezüst, esetleg valamilyen gyöngyházfényű VW vagy egy nagyobb Opel modell kitűnő választás!

Ha kisebb keretből kell gazdálkodnia, akkor is igényes és gyakran sportos fazonú autót keres.


Az oroszlán nem csak a vezetésben szeretne a legjobb lenni, autójával is szívesen kitűnik a tömegből. Mivel magával szemben is gyakran nagyvonalú, feltűnő, de szigorúan minőségi autót ajánlanak ezért e jegy szülötteinek, amelyekben a mutatós külső mögött valódi tartalom és megbízhatóság egyaránt lapul. Ha megteheti, egy oroszlán így bizonyosan valamilyen különleges darabbal jár, mondjuk egy szép Porschéval. Ha kisebb keretből kell gazdálkodnia, akkor is igényes és gyakran sportos fazonú autót keres. Többnyire kedvelik a piros, a bordó és egyéb csillogó árnyalatokat, és a kényeztető extrákat. Az oroszlánok bátran választhatnak drágább autókat, ugyanis a rákokkal egyetemben őket éri a legkevesebb közlekedési baleset!
A szüzek kritikusak, célszerűek és ügyelnek a részletekre, bár hajlamosak nekimenni egy fának, nehogy elüssenek egy kóbor cicust vagy kárt okozzanak a szembejövő autósnak. Előbbiből következik, hogy ők a kereskedők rémei, akik nem elégszenek meg a jó árral vagy a külcsínnel, s elsődlegesen nem is ez a fontos nekik. A praktikusság és a műszaki szempontok egyaránt szerepet kapnak ugyanis egy szűz autóvásárlásakor, ahogyan általában a takarékosság és az ár/érték/fenntartás/fogyasztás aránya is. Persze az sem árt, ha tágas az a kocsi, a szüzek ezért nagyon kedvelik az egyterűeket és a kombikat. Céljaiknak tökéletesen megfelel egy tört fehér vagy valamilyen más világos színű Suzuki, de akár egy régebbi Audi is jó választás. S mivel jól meggondolják döntéseiket, később ritkán váltogatják tárcájukban a forgalmit.

Mivel azonban a mérlegek és a skorpiók szenvedik a legtöbb balesetet, nem érdemes túl drága autót választaniuk.


A mérlegek nem szeretnek döntéseket hozni, ám van stílusérzékük. Közel sem mindegy számukra, hogy hogyan, mivel jelennek meg a világban. Ideális autójuk esztétikus, kicsit sem igénytelen, valamilyen kifinomult, divatos színt visel és általában tiszta. E jegy szülöttei állítólag különösen kedvelik – pénztárcájuktól függően – az Aston Martin, a Mini és a Peugeot modelljeit, de egy szép oldtimerrel ugyanilyen szívesen utaznak. A szűzzel ellentétben egy jó dukkóval gyakorlatilag szinte bármit el lehet adni nekik, a kék és zöld színek különösen megfogják a mérlegeket. Mivel azonban a mérlegek és a skorpiók szenvedik a legtöbb balesetet, nem érdemes túl drága autót választaniuk.
Szélsőségesek a skorpiók, így szélsőségesek a skorpió-autók is; semmiképp sem választanak középkategóriás autót. A gyorsaság és a tágasság azonban fontos szempont számukra, előbbi, hogy bármikor revansot vehessenek, utóbbi, hogy szenvedélyeiket kedvük szerint akár a hátsó ülésen is kiélhessék. Jó választás a skorpióknak egy jól felszerelt Toyota vagy egy Mitsubishi, de egy-egy idősebb járgány sincs ellenükre.
A nagyvonalú, kockázatot kedvelő nyilasok jó sofőrök, s ezért gyakran vágynak jó autóra. Minőségi, megbízható, hosszabb utazásokhoz és kicsit nehezebb terepre egyaránt alkalmas, ám környezetbarát négykerekű a legideálisabb választás e jegy szülöttei számára. Ilyen például a Lexus.
A bakok praktikus, célorientált személyiségek, akik nem ragaszkodnak túl szigorúan a szabályokhoz és nem kedvelik, ha megnézik őket az emberek. A hozzájuk illő autó nem hivalkodó, de mégis eleganciát, minőséget sugall, s kiemeli gazdájuk komoly, karakteres mivoltát. Ilyen lehet néhány kedveltebb (az utakon már nagy számban található) Volvo vagy Mercedes modell. Színben jó ötlet lehet az eleganciát sugárzó – bár elég kényes – fekete, de más színek sem kizárhatók, ha azok nem lógnak nagyon ki a sorból.

Egy kicsit mindenképpen legyen más az autójuk, mint az átlagé. Lehet, hogy csak a rendszám jelent valamit, esetleg „szerencsét hoz”


A volán mögött leginkább a dacos kisgyermekekhez hasonlítható vízöntőknek olyan autó az ideális, amely jól illik szeszélyeikhez, kedvteléseikhez, s belefér minden, ami hobbijukhoz vagy például egy hosszabb utazáshoz kell. Valamilyen több funkciós autó, például egy különleges terepjáró vagy egyterű ideális választás lehet számukra. Egy kicsit mindenképpen legyen más az autójuk, mint az átlagé. Lehet, hogy csak a rendszám jelent valamit, esetleg „szerencsét hoz”.
Az egész nap álmodozó halak, akiktől komoly odafigyelést igényel a vezetés, többnyire nem tárgyként, hanem társként tekintenek az autójukra. Talán ezért a halak körében találhatjuk a legkevesebb jogosítványt. Autót is gyakran megérzés alapján választanak, amely során nagy szerepet kapnak a színek és a formák, tehát az esztétika, de azért ennél a jegynél is lehet jelzésértékű, s döntheti el az adás-vétel tárgyában akár csak egy „jó rendszám” is. Talán a halak a legkevésbé márkahű csillagjegy, de remekül illik hozzájuk egy Alfa vagy egy Peugeot. Váltani nehezen váltanak, egy halak jegyű ember mindig fájó szívvel válik meg négykerekű barátjától, s persze a hozzá köthető szép emlékektől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?