Az Alfa Romeónak is megéri, hogy végre minőségibb autókat gyárt

Mindjárt nyereségessé vált az Alfa Romeo, miután felére csökkentek a garanciális javítások

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A profit és a minőség érdekli az Alfa Romeo vezérigazgatóját, nem az eladási számok. A 2023-as év elég jól is sikerült a márkának.

Az Alfa Romeók nem éppen megbízhatóságukról voltak híresek az utóbbi évtizedekben, most pedig végre maga a gyártó is rájött, hogy ezen érdemes lenne változtatni. Persze hosszú évekbe telik, mire a vásárlók másként tekintenek az olasz márka autóira, de a cég elkötelezett a jobb minőségű járművek gyártása mellett, ráadásul ez már rövid távon is kifizetődőnek tűnik. 2023-ban ugyanis nyereséggel zárja az évet a cég, nem is kevéssel: százmillió eurós nagyságrendű lesz a profit a Carscoops szerint.
Hirdetés
Ebben fontos szerepet játszott Jean-Philippe Imparato, a cég élére a közelmúltban kinevezett új vezérigazgató. Imparato elmondása szerint fontosabbnak tartja a nyereséget és a minőséget, mint az eladási számokat. Olcsók tehát nem lesznek az Alfák, a minőségük viszont javul, és ez is hozzájárul a cég nyereségességéhez. A garanciális javítások költségei ugyanis megfeleződtek, mióta jobban odafigyelnek a megbízhatóságra. Imparato egyébként a kinevezésekor rögtön el is halasztotta a Tonale bemutatóját fél évvel, mert nem volt elégedett annak minőségével. A JD Power felmérésében idén nyáron az Alfa Romeo már első helyen szerepelt a prémium márkák között a kezdeti minőség kategóriában, néhány év után pedig kiderül, tartósak is maradnak-e az autóik. Imparato egyébként a konfigurációs lehetőségeket is visszavágta, a gyártás így egyszerűsödhetett, ami szintén hozzájárult a nyereséghez. Ezek után már csak további új modellekre van szükség, amik érkeznek is: jövőre bemutatják a Milano crossovert, aztán érkezik a Giulia elektromos utódja, majd a második generációs Stelvio. 2027-ben pedig a tervek szerint piacra dobják majd a legnagyobb SUV-jukat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?