Az E.ON elhozza a napot az Audinak

Összefog az Audi és az E.ON: tetőnaperőmű-park épül!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Várhatóan 2020-tól indul majd be az Audi naperőmű-parkja, évi 9,5 gigawattóra megújuló energiára számítanak.

Az Audi Hungária két győri logisztikai központjának tetején, mintegy 160.000 négyzetméteren épül majd meg Európa legnagyobb naperőmű-parkja, ami várhatóan 2020 januárjától kezdi meg működését és a zöldenergia termelését.
Hirdetés

A naperőmű-parkot az E.ON fogja üzembe helyezni és fenntartani mind a két, egyenként 80.000 négyzetméteres logisztikai egységen. A naperőmű-park mintegy 35.000 db panelből fog állni és évente több mint 9,5 gigawattóra napenergia termelhető vele. Ez az energiamennyiség 5.000 háztartás évi energiaszükségletének felel meg, ráadásul 6.000 tonnával kevesebb széndioxid jut majd a levegőbe.
„Felelősségteljes vállalatként kiemelten fontosnak tartjuk a tevékenységünkből származó környezeti hatások lehető legalacsonyabb szintre történő mérséklését. Az Audi Hungaria energiaellátásának közel 70 százalékát már most megújuló, geotermikus energiából fedezi. Deklarált célunk, hogy az Audi Hungaria szén-dioxid-semleges vállalat legyen. A megvalósuló naperőmű-parkkal immár az áramellátás terén is újabb lépést teszünk célunk elérése felé.” - mondta Achim Heinfling, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke.
A német gyártó markáns környezetvédelmi célokat tűzött ki maga elé: nem csupán a széndioxid-kibocsátást próbálják minél jobban mérsékelni, de a víz- és energiafelhasználás, valamint a lerakásra kerülő hulladék mennyiségét is. Utóbbi esetében már jelentős előrelépést tettek: a vállalatnál keletkezett hulladék 99,5%-át újrahasznosítják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?