Az életüket kockáztatták egy csobbanásért a pályán szaladgálók

Újabb életveszélyes mutatvány a Magyar Közút kameráin: ennyit nem ér egy fürdés!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két fiatal a vadvédő kerítésen átugorva, majd a szalagkorlát alatt átbújva és a főpályán átszaladva jutott át a túloldalra, míg mások a pálya alatti átereszben másztak át. Valószínűleg a Tiszában akartak fürödni, csak a szerencsén múlt, hogy megtehették.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 400 forgalomfigyelő kamerával rendelkezik a kezelésébe tartozó gyorsforgalmi hálózaton egy friss, az Instagramra feltöltött videójuk leírása alapján. Sok mindent láttak már a diszpécsereik rajtuk keresztül, de néhány fiatalembernek ismét sikerült olyat művelnie, amire sokan nem is gondolnának. A közútkezelő által közzétett videón az látszik, hogy két fiatal srác a vadvédő kerítésen átugorva, majd a szalagkorlát alatt átbújva és a főpályán átszaladva jut át a túloldalra. Később újabb két fiatal a pálya alatti átereszben mászik át.

Vélhetőleg Tiszapüspökiből mentek át a szajoli Holt-Tiszára fürdeni a szabálytalan gyalogosok.

Ugyanezen a helyen a cég szolnoki mérnökségének szakemberei már kétszer bukkantak vadvédő háló kivágás nyomaira, jó eséllyel akkor is hasonló okkal járhattak erre illetéktelenek. Azóta viszont az átkelés veszélyeire figyelmeztető tájékoztatókat is kihelyeztek több helyre a szakaszon. Ezzel együtt a szükséges hatósági bejelentést is megtették a szakemberek, hogy elejét tudják venni az ilyen veszélyes és meggondolatlan cselekedeteknek. Ne feledjétek, az érkező autósok nem számítanak rátok olyan helyeken, ahol semmi keresnivalótok, így még a felhajtókon és a lehajtókon sétálgatva is közvetlen életveszélyben vagytok, nemhogy az autóutak és autópályák kellős közepén. Még ebben a nagy hőségben sem ér ennyit az a pár pár perc, amivel előbb ugorhattok bele a Tiszába hűsölni, ha ilyen veszélyes útvonalakon vágjátok le a túrát.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?