Sorra tarolta a terelőbójákat a figyelmetlen taxis a pályán

A Magyar Közút legfrissebb videójából megtudhatod, miért nem éri meg lezúzni a terelést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha gondolkoztál már valaha azon, hogy mennyi kárt okozhat néhány autópályás terelőbója az autódban, akkor most itt a válasz: egy figyelmetlen taxis az M31-esen a közutasok kamerája alatt zúzott le egy egész sort. Íme a látványos videó!

Aligha van logikus mentség az alábbi képsorokon látható esetre. Száraz, napsütéses időben, egyenes, jól belátható szakaszon, gyér forgalom mellett kizárólag a figyelmetlenség okozhat ilyen balesetet. Ilyen körülmények mellett érkezett meg egy taxis az M31-es autópályán az egyik tereléshez, annak lezárt szakaszához a napokban. Ahogy a felvételeken is látszik, a külső sáv egyik, majd másik szélén hajtott, utána pedig fékezés nélkül hajtott bele a terelésbe.
Hirdetés
Az első találatok után ilyen messziről még mozgásképesnek tűnt az autó, ám 130-ról lelassítani nem egy-két méter. Éppen ezért nem is csak néhány úgynevezett "sávos terelőtáblát" zúzott le a jármű, alig párat hagyott épségben. A sor közepétől már hiányzik a lökhárító, kevéssel később a motortérből előtörő gőz is becsatlakozik a por és gumifüst keverékébe, így arra következtethetünk, hogy ekkor már az autó hűtőradiátorát is eltalálta valami. Néhány csapással később viszont jól látszik, hogy lényegében már az autó komplett elejét lerombolják a táblák, a sor végén pedig egyértelművé válik, hogy a légzsákok is nyíltak az ütközéssorozatban. Szerencsére az anyagi káron kívül nem történt nagyobb baj, ám így is elég szemléletes példa ez arra, hogy miért kell csak a vezetésre koncentrálni és az utat, a forgalmat figyelni, ha autóba ülsz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?