Sorra tarolta a terelőbójákat a figyelmetlen taxis a pályán

A Magyar Közút legfrissebb videójából megtudhatod, miért nem éri meg lezúzni a terelést

Ha gondolkoztál már valaha azon, hogy mennyi kárt okozhat néhány autópályás terelőbója az autódban, akkor most itt a válasz: egy figyelmetlen taxis az M31-esen a közutasok kamerája alatt zúzott le egy egész sort. Íme a látványos videó!

Aligha van logikus mentség az alábbi képsorokon látható esetre. Száraz, napsütéses időben, egyenes, jól belátható szakaszon, gyér forgalom mellett kizárólag a figyelmetlenség okozhat ilyen balesetet. Ilyen körülmények mellett érkezett meg egy taxis az M31-es autópályán az egyik tereléshez, annak lezárt szakaszához a napokban. Ahogy a felvételeken is látszik, a külső sáv egyik, majd másik szélén hajtott, utána pedig fékezés nélkül hajtott bele a terelésbe.
Hirdetés
Az első találatok után ilyen messziről még mozgásképesnek tűnt az autó, ám 130-ról lelassítani nem egy-két méter. Éppen ezért nem is csak néhány úgynevezett "sávos terelőtáblát" zúzott le a jármű, alig párat hagyott épségben. A sor közepétől már hiányzik a lökhárító, kevéssel később a motortérből előtörő gőz is becsatlakozik a por és gumifüst keverékébe, így arra következtethetünk, hogy ekkor már az autó hűtőradiátorát is eltalálta valami. Néhány csapással később viszont jól látszik, hogy lényegében már az autó komplett elejét lerombolják a táblák, a sor végén pedig egyértelművé válik, hogy a légzsákok is nyíltak az ütközéssorozatban. Szerencsére az anyagi káron kívül nem történt nagyobb baj, ám így is elég szemléletes példa ez arra, hogy miért kell csak a vezetésre koncentrálni és az utat, a forgalmat figyelni, ha autóba ülsz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?