Az elhatározás és a lehetőség is megvan a Quattro tanulmány gyártásához

Megcsinálják az Audi Quattrót!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány száz darabos limitált szériában meg akarják valósítani az Audi Quattro tanulmányt. Csak néhány részletet kell tisztázni.

Nemrég a Volkswagen megvásárolta az olasz ItalDesign stúdiót, amellyel korábban nem létező lehetőségek is elérhetővé váltak számára. Az olaszok például nem csak formatervezéssel foglalkoznak, a kis darabszámú gyártás területén is vannak hasznos tapasztalataik. Ezt szeretné kihasználni az Audi, no meg a tulajdonában lévő Lamborghini karbon autóipari alkalmazása terén szerzett azon tapasztalatait, amellyel megvalósítható lenne az Audi Quattro tanulmány. A hír komoly, Ingolstadtban a mérnökök egy csoportja már a gyártástechnológia legapróbb részleteinek kidolgozásával van megbízva. Az alap adott – az Audi RS5 csupasz karosszériája a fejlett összkerékhajtással együtt –, csak épp a megfelelő körítést kell hozzáadni rengeteg kézi munkával.
„Visszajelzésre lenne szükségünk ahhoz, hogy megépítsük-e az autót. Az Audi korábban még nem csinált 200-500 példányban gyártott egzotikus autót. De az biztos, hogy nem lesz drágább 100 000 eurónál.” - nyilatkozta Stephan Reil, a Quattro GmbH fejlesztési főnöke. A sorozatgyártásban használt autó 2,5 literes turbómotorjáról egyelőre nem árultak el semmit, de az biztos, hogy erősebb lesz a 340 lovas TT RS-nél, mert nagyobb méretű turbófeltöltőt kap. A teljesítményről végső sorban a kipufogógáz-tisztasági előírások döntenek majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?