Az idei évre elfogyott minden Volvo EX90

Elkapkodták a Volvo EX90-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendesen alábecsülték az elektromos terepjáró iránti igényt.

A Volvo hétüléses elektromos modelljére a legújabb hírek szerint átmenetileg egyáltalán nem vesznek fel rendelést, és bár azt ígérik, hogy hamarosan újra rendelhető lesz a típus, valószínű, hogy a továbbiakban már csak 2024-es szállítással lehet megkapni az EX90-est. Pontos számokat ugyan nem mondtak, de az a tény önmagában is sokat elmond, hogy a közel 42 millió forintos alapárú luxus-SUV egész évre tervezett mennyisége az év negyedik hónapjára gazdára talált. Az EX90 a Volvo megszokott, egyszerű stílusát követi, méretben pedig az XC90 megfelelőjének tekinthető, de korszerű elektromos hajtást kapott: az alapváltozat is kétmotoros és 408 lóerő csúcsteljesítményű, a Performance változatot pedig 510 lóerő gyorsíthatja, százra akár 4,7 másodperc alatt. A padlóba 107 kWh-s akkumulátort építenek, amely WLTP ciklusban mérve kb. 580 kilométeres hatótávolsághoz elegendő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.04.28. at 22:18
    Permalink

    Kíváncsi voltam hogy milyen győzelmi hírrel jönnek elő amikor az legrosszabb növekedési eredményt hozzák a Volvo számára legfontosabb EU piacon.
    És tényleg megtalálták egy egyetlen pozitív fejleményt 🙂
    Mondjuk a darabszámról ügyesen hallgat a cíkk… Gondolom erre az évre nem terveztek valami hatalmas darabszámot (még szalonautót sem láttam)…

Vélemény, hozzászólás?