Bekamerázzák a Szentendrei utat

Egy borzalmas baleset kellett ahhoz, hogy sebességmérő kamera legyen a Szentendrei úton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kibővítik az országos VÉDA-rendszert, a következő kamera pedig a 11-es úton lesz. A tavalyi két halálos áldozatot követelő baleset hatására lépett az önkormányzat.


Újabb fix sebességmérő ponttal bővül az országos VÉDA rendszer. Az új kapu nem máshol lesz, mint a 11-es úton, ahol tavaly két halálos áldozattal végződő baleset is történt. Az ifjúsági világbajnok kajakos, Janza Richárd piros lámpánál álló autójába hátulról 130-cal csapódott bele egy ittas sofőr Mercedesével, a vétlen autóban ketten vesztették életüket. Akkor a 3. kerület polgármestere, Bús Balázs a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy az országosan kiépített VÉDA-rendszert bővítsék ki a Szentendrei útra is.
Hirdetés

Bús Balázs az InfoRáiónak adott interjújában elmondta, hogy a belügyi tárca és a BRFK is pozitívan reagált a megkeresésre, és együtt kiválasztották a megfelelő helyszínt is. Nem a tavalyi nagy baleset környékén, hanem a Záhony utcánál építik fel az új kaput. Ez a szakasz is kedvelt a gyorshajtók körében, nemrég két BMW karambolozott közvetlenül a kereszteződés előtt és az útról lerepülő egyik autó megrongálta a sávok közti elválasztón álló műemléket is. A beruházás sávonként 22 millió forintba, azaz összesen 154 millió forintba kerül majd, mivel ezen a szakaszon a városból kifelé vezető oldalon négy sáv van. A költségek felét a Belügyminisztérium és a BRFK állja, másik felét pedig az önkormányzat, de a polgármester azt is közölte, hogy a főváros is ígéretét tette a költségekben való besegítés kapcsán. Ez az új kamera is haladás, ám a 11-es többi szakaszán is rendszeresek a gyorshajtások, így csak egy kis részt aknáznak ki a jövőre elkészülő kapuval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?