Bringásokat és gyalogosokat is Pofátlan(TAN)ít a rendőrség

Érdemes megnézni és okulni a 14. Pofátlan(TAN)ító videóból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha valaki nehezményezte eddig, hogy a rendőrség Pofátlan(TAN)ítás projektjéből születő videókban többnyire autósokat és tehergépjárműveket fülelnek le, mindenképp nézze meg a 14. részt!

Rendületlenül dolgozik a rendőrség azon, hogy a szabálytalanul közlekedőket kiszűrjék az utakról. Ennek részeként időnként előrukkolnak azokkal a videókkal, amelyekben a szabályszegők akcióit megmutatják, mondjuk úgy, népnevelési célzattal. Valljuk be, tényleg szükség van erre a hazai közlekedési morált ismerve.
Hirdetés
A Pofátlan(TAN)ítás videósorozat 14. része is elkészült, amely azért is különösen érdekes, mert kerékpáros és gyalogos szabálytalankodókat is fülön csíptek a rend őrei. Elképesztő látni, ahogy a kerékpáros eleinte nem is érzékeli, hogy őt szeretnék megállítani a rendőrök, de ijesztő az is, ahol egy szülő a gyermekével vág át a tilosban az úton. Emellett a szokásos, „még átférek a sárgán”, záróvonalon át előzés, gyalogos veszélyeztetés és a többi eset látható, de mindegyikből lehet tanulni. Nézzétek meg!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.07.24. at 17:39
  Permalink

  “Gyakori szabálytalanság a záróvonalon keresztül történő előzés”
  Nyilván, ha a balfékek mindenhova felfestegetik. Ki az a mazsola, aki az adott helyen nem előzte volna le a traktort?
  Szerintem az a képmutató zsernyák ugyan ezt tette volna civilben. A gyomrom felfordul ezektől.

  • 2020.07.24. at 18:23
   Permalink

   Azért van záróvonal, mert a másik irányban terelőszigetes kereszteződés kezdődik. Menetirányban meg lett volna jó 20 kilométer egyenes útszakasza a következő településig, nem hiszem, hogy olyan sürgős volt.

    • 2020.07.28. at 17:26
     Permalink

     1:58-nál a felfestésből pont az látható, hogy elhagyták a terelőszigetet. Kicsit később látható a szemből érkezők számára a terelő felfestés is.
     Neked meg nem azon kell gondolkodnod, hogy indokolt-e a záróvonal vagy sem. A záróvonal ott van és kész.

     • 2020.07.29. at 22:31
      Permalink

      Valóban ott van, de ilyen esetekben nem szokott érdekelni.

   • 2020.07.27. at 23:56
    Permalink

    Nincs ott semmilyen kanyar!
    Egy jól elnyújtott íven halad az út, aminek a hossza bőven belátható egy előzéshez, főleg egy 30-cal vánszorgó traktor esetében.

 • 2020.07.24. at 19:37
  Permalink

  Százból egy nem ment volna el a traktor mellett ha teheti, a maradék is csak azért marad mögötte, mert a telefonját nyomkodja vezetés közben és nem figyel.

  A rendőr csak arra várt, hogy valaki kiugorjon és mehessen a videó.

 • 2020.07.24. at 22:40
  Permalink

  Megnézve a videót ugyanaz az érzésem, egy 20-szal vánszorgó traktort előz amin kint van balra nyíl ami a járdaszigeteken is szokott lenni.

  Most nincs kedven fellapozni hogy mit mond itt a KRESZ, de nekem ez a rendőri intézkedés nagyon feleslegesnek hat.

  Szerintem a rendőrség itt magát járatja le.

 • 2020.07.24. at 23:58
  Permalink

  Bringásokat és gyalogosokat is” nagyon helyes, és egyre több ilyen kellene, ahelyett, hogy mindenhol adják alájuk a lovat, hogy nekik az atyauristenbe is elsőbbségük van, mindenkivel szemben, sok birkának.

 • 2020.07.25. at 10:38
  Permalink

  Ezek többnyire jogosak, az utakat járva mégis az a benyomásom, hogy a kék egyenruhások inkább pénzgyűjtők, mint rendőrök. Azokat is keményen kellene büntetni, akik indokolatlan táblákkal és útburkolati jelekkel lassítják a forgalmat.

Vélemény, hozzászólás?