Brutális menetdinamikával érkezik az Opel Ampera-e

Opel Ampera-e - szeptemberben már szériakész modellként pózol Párizsban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem azért mondható komolynak az emissziómentes Opel menetdinamikája, mert szeptemberre Párizsba ér, hanem azért, mert az OPC modellek jellemzőit ígéri.


Nem csak mondja az Opel, hogy a lényegében a Chevrolet Boltot jelentő villanyautójuk, azaz az Ampera-e az OPC modellekkel egy ligában fog játszani, hanem mindezt mutatja is egy videón. A 204 lóerős, 360 Nm nyomatékú villanymotorral hajtott ötajtós kompakt nem csupán az OPC Corsát és Insigniát, hanem az ADAM R2 és az Astra TCR versenyautókat is lelépte. Legalábbis az állórajtos, mindössze 30 méteres versenyszámban. Aki villanyautóval jár, az tudja, hogy az elindulási hajlamban valóban verhetetlennek számít.
Hirdetés
Annyit már tudunk az Ampera-e műszaki adatai közül, hogy 50 km/órára 3,2 másodperc alatt fog gyorsulni, a 80-120 km/órás rugalmassági adatnak pedig 4,5 másodpercet ad meg a gyár. Egészen pontosan előzetes adatként. Az Ampera-e végsebessége 150 km/óra lesz, a padlójába épített 60 kWh-s lítiumion akkumulátorával 300 kilométeres hatótávot ígér, az Opel pedig igencsak sokat vár tőle. Dr. Karl-Thomas Neumann, a cég elnöke szerint "Az Opel Ampera-e teljes mértékben mindennapivá és jövőképessé teszi az elektromobilitást". Alig várjuk, ahogyan hazai forgalmazásának kezdetét, árát, meg persze az állami ösztönzőket is, amelyek állítólag szintén érkeznek idén ősszel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?