Búcsúzik még egy remek élményautó, a Kia Stinger?

Állítólag az eladások visszaesése okozza a sportos koreai nagykupé vesztét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia magasabb szintre lépésének egyik első kijelentése volt a 2011-es GT Concept, amiből 2017-re született meg a Stinger. Mindössze 6 év után most mégis búcsúzik a modell egy koreai lap szerint, a megváltozott autópiac és a gyenge eladási számok miatt.

A sajtó és a tulajok remek visszajelzései ellenére (legfrissebb tesztünket ide kattintva olvashatod róla) a Stinger nem lett siker. Hiába volt körülötte hatalmas az érdeklődés, mindez sohasem manifesztálódott tömeges vásárlás formájában. Szeptemberben összesen 1499 darabot adtak el Koreában belőle. Amíg 2011-ben egy tanulmányként is elég volt hasonlót virítania a Kiának, addig 2017-ben egyenesen a komoly gyártók körébe emelte őket, hogy árulnak valamit, ami a BMW 4-es sorozat Gran Coupéjának és az Audi A5 Sportbackjének a vetélytársa. Mára viszont annyira elterelődött a vásárlók, és ezáltal a gyártók fókusza, hogy a Stinger lényegében szinte senkit sem érdekel.
Hirdetés
Éppen ezért nem meglepő, hogy a koreai Auto Times szerint elérkezett a vég a Stingernek. A forrásuk szerint 2023 áprilisában búcsúzik el végleg a modell, ekkor állnak le a gyártósorok. Karim Habib dizájner szerint az EV6 GT veszi át lényegében a helyét ideiglenesen a kínálatban. Hogy pontosan milyen terveik vannak - ha vannak egyáltalán - a koreaiaknak a tartós és méltó utódlásra, arra ugyanebben az Auto Times cikkben találunk egy lehetséges választ. Azt írják, hogy 2025-ben érkezik majd egy hasonlóan sportos, kupés vonalú villanyszedán a gyártótól, ám ehhez a kijelentésükhöz semmilyen forrás nem tartozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?