Budapesten a csapat

Üvegtigris 3. - Rudolf Péterrel beszélgettünk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétre bővül a főhősök száma, Kamarás Iván is kulcsszerepet kap a 2010 decemberében bemutatkozó Üvegtigris 3-ban.

Ismét összeállt az Üvegtigris 1. alkotógárdája, hogy újabb elképesztő kalandokba keverjék a már jól ismert hat jó barátot, Lalit (Rudolf Péter), az amerikamániás büfést, Gabent (Reviczky Gábor), az autóneppert, Rókát (Gáspár Sándor), a piti csencselőt, Sanyit (Horváth Lajos Ottó), a félnótás hajléktalant, a Babettás Csokit (Csuja Imre), és a szaxizó Cingárt (Szarvas József).
Napokon belül elkezdődik a forgatás, amely a korábbiaknál is nagyobb feladat elé állítja a stáb tagjait. Az Üvegtigris 3. egyik forgatási helyszínén, az Európa Hajón rendezett sajtótájékoztatón Kapitány Iván, a film operatőre elmondta, hogy az előző részekhez képest több helyszínen forgatnak, sokkal több statiszta játszik majd az akciókban bővelkedő történetben. Az ismert színészeken kívül kulcsszerepben láthatjuk Kamarás Ivánt, aki kizárólag a forgatás miatt érkezik haza a napokban Los Angelesből, ám az, hogy kik alakítják a legfontosabb női szerepeket és a mellékszerepeket, egyelőre még titok.
„A forgatást június végén kezdjük, és előreláthatólag 34 napig tart. A film költségvetése közel 300 millió forint, melynek csupán 30% az állami támogatás.” – mondta el a sajtótájékoztatón Kovács Gábor producer a filmről. „Én egy plebejus lélek vagyok: szüleim első generációs értelmiségiek. Én azért szeretem az Üvegtigrist, mert úgy érzem, hogy ezekhez az emberekhez - ehhez a hat szerethető balfácánhoz - közöm van.” – vette át a szót a forgatókönyvíró-rendező-főszereplő, Rudolf Péter.
Kérdésünkre, hogy az első két részhez hasonlóan a harmadikban is nagy szerepet kapnak-e a járművek, Péter elmosolyodott és a következő választ adta: „Igen, így is kell legyen, mert a film egy úgynevezett road movie lesz. Az Üvegtigris helyszín ugyanúgy létezik, mint eddig és ez lesz a kiindulópont. Onnét megyünk el Budapestre, majd kanyarodunk vissza az „őshazába”. Eddig is nagyon jól lehetett jellemezni a szereplők gazdasági helyzetét a környezet partra vetettségével, az Üvegtigrissel önmagával és azokkal a különös eszközökkel, amikkel közlekedek. Ez nem fog változni! Sőt, egy járműnek ismét kifejezetten fontos szerepe lesz, elöljáróban és a titoktartási kötelezettségemnek megfelelően ennyit mondhatok. A tankról és a négy helikopterről nem beszélhetek!”

„Mennyire forrt össze a neved az Impalával és az Üvegtigris feelinggel?” – kérdeztük, ugyanis néhány hete, a Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter főszereplésével, minimális kellékekkel és a közönség bevonásával futó Kövek a zsebben című interaktív színházi előadáson is felvetette még az egyik néző azt a bizonyos Chevrolet Impalát.
„Ez egy véletlen, nekem az életemben az autó nem olyan fontos. Általában szeretem, ha egy tárgynak története van, imádok például antikvitásoknál bóklászni. Nyilván egy régi kocsi kapcsán is sok minden eszébe jut az embernek, hogy ki vezette, hova tartott és vajon milyen célja lehetett. Ezek a formák, amit az Impala is jelez, amikor a benzin még nem számított, és állandó szabadságérzet, road movie járul hozzá, hogy csak mégy, fúj a szél, megállsz, tovább mész, haladsz a tájban és szól a zene… Ezek mind olyan érzetek, amelyet akár különböző filmélményekből is hozzácsapsz, ha csak ránézel egy ilyen öreg autóra, de ezen belül az autó számomra tényleg csupán egy mindennapi használati eszköz.”
Nem titok, hogy mivel jársz? „Egy nagy egyterűvel járok, amelyben elfér a fiam gitárja, a lányom vivófelszerelése, és ha az Őrségbe megyek, még a kutya is.” – zárta négykerekű gondolatait.
Az Üvegtigris 3. forgatókönyvét Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a rendező ismét Rudolf Péter.
A trilógia első része 2001. októberében került a hazai mozikba, 120.000 nézőt vonzott és közel 84 ezer DVD kelt el belőle. A második rész 2006. januárjában indult és 310.000-en látták, a DVD eladások száma pedig meghaladta az 56 ezret. Az Üvegtigris 3.-at december 16-ától láthatja majd a közönség a Szuez Film forgalmazásában. A film 40 kópiával indul, melyek között lesznek angol feliratosak, illetve a siket nézőkre gondolva magyar feliratosak is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.11.01. at 05:08
  Permalink

  Sajnálom,hogy nem öreg járgányok lesznek az új filmben! 🙂
  Az American Car Club Hungary biztos hozzájárult volna egy-két különlegességgel!!!
  Amúgy nagyon várom már a 3. részt!!!
  Hajrá STÁB !
  Köszönet a cikk írójának is,hogy megosztotta velünk ezt a fontos eseményt!!!

Vélemény, hozzászólás?