Csupán 16 milliót kérnek ezért a limitált szériás GR Yarisért

A Toyota idén is elhódította a WRC bajnoki címét, ezt egy különleges GR Yaris modellel ünneplik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 300 darabot gyártanak az ünnepi kiadású Toyota GR Yarisból, amellyel a japán márka az idei WRC győzelmét ünnepli, ráadásul nem is kérnek olyan sokat érte.

Sorozatban harmadszor szerezte meg a WRC elsőséget a Toyota mind az egyéni, mint a konsturktőri bajnokságban, a gyártó pedig egy különleges modellel ünnepli a győzelmet. Mivel Kalle Rovanperä is egy átalakított GR Yarisszal diadalmaskodott, így egyértelmű, hogy a Toyota is ennek utcai változatából készít limitált szériás típust. A gyártó a német képviseletet bízta meg a 300 darabos széria legyártásával, amelyeket speciális fényezésüknek köszönhetően lehet majd megkülönböztetni az egyéb kivitelektől. A lemezek alatt természetesen a High performance csomagot kapja az autó, valamint "az ügyfél által meghatározott beállítást".
Hirdetés
A limitált szériás GR Yarris modelleket december 4-ig lehet előjegyezni, és a különleges kivitel ellenére az árcédulája sem horribilis, hiszen 42 490 euróra, vagyis közel 16 millió forintra árazták be. Persze a Toyota is tudja, hogy biztosan több mint 300 érdeklődő lesz a modellre, így a japánban már bejáratott autólottó segítségével fogják eldönteni ki vásárolhatja meg. A gyártás valamikor 2024 első negyedévében zajlik majd, az ügyfelek pedig jövő nyáron vehetik át a járműveket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?