Daciából töltött Tesla Model X-szel szelték át a Szaharát

Villanyautóval vágtak neki a Szaharának, kellett hozzá egy Dacia is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy horvát csapat nem mindennapi feladatra vállalkozott. Egy Tesla Model X-szel indultak a Budapest-Bamako ralin, 16 nap alatt 8600 km-t tettek meg, átszelve a Szaharát.


Lehetséges, hogy Elon Musk hamarabb telepít villanyautó-töltőt az űrbe, mint a Szaharába. Utóbbira persze minden bizonnyal nagyobb igény lenne, ennek hiánya viszont nem szegte kedvét annak a párosnak, akik egy Model X-szel vágtak neki a Budapest-Bamako ralinak. A Saša Cvetojević és Oleg Maštruko páros mintegy 8600 km-t tett meg 16 nap alatt úgy, hogy jelenleg valóban nincs egyetlen töltő sem a sivatagban.
Hirdetés

Természetesen nem döntöttek fogyasztási rekordot, a tankolásokat az őket kísérő Dacia Dokker szervizautóban található generátorral oldották meg. Az út során különösebb fennakadás nélkül tudott haladni a Tesla-Dacia duó. Ennek megfelelően bizonyára nem a legkeményebb terepen teljesítették az útvonalat, ez viszont nem von le abból a teljesítményből, amit nyújtottak. Néhányan talán kedvet kaptak, így jövőre lehetséges, hogy még több villanyautó vág majd neki a Budapest-Bamako ralinak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?