December is olcsóbb üzemanyagokat hoz

Nem meglepetés: tovább csökkennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként az várható volt, a világpiaci árak alakulásának megfelelően itthon is olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj.

Folytatódik az üzemanyagárak apadása. A tegnapi hírünkben részletezett tőzsdei áresést hazai ármérséklés is követi. Az MTI piaci forrásból származó információi szerint a MOL szerdán bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 373 forintra, a gázolajé 384 forintra mérséklődik. A benzin literenkénti átlagára több éve nem mozgott 370 forint körül, legutóbb 2011 július elején kellett 370 forintot fizetni érte, a gázolaj is igen régen került ennyibe.
A MOL legutóbb múlt hét szerdán változtatott az árakon, akkor bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát, de idén gyakorlatilag a nyár vége óta lefelé araszolnak az üzemanyagárak. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Hirdetés
Mivel az egyes töltőállomások között továbbra is literenkénti 30-40 forintos áreltérések is tapasztalhatók, tankoláskor nem elsősorban annak idejére, hanem helyére ajánlott figyelni. A megfelelő töltőállomás kiválasztásával több spórolható, mint a heti árváltozásokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:54
    Permalink

    Ezt a hülyeséget hányszor fogjátok még elmantrázni? Annak a további 28.600 munkavállalónak se lenne jövedelme, akik a MOL munkatársai….. Ez ennyi család.

  • 2017.10.28. at 23:54
    Permalink

    Ha lefelé is úgy követné a kisker ár az olajárat, mint felfelé, már 300 Ft-on belül kéne lennie! Szegény Hernádi úrnak és üzlettársainak remélem jut elegendő jövedelem, a karácsonyi gyűjtésből nem kell nekik is adni!

Vélemény, hozzászólás?