Decembertől még olcsóbban tankolhatunk

Újabb üzemanyagár-csökkentésről dönthet a MOL

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább folytatódhat a hazai üzemanyagárak lefelé szánkázása, ugyanis a tőzsdei árak is apadtak a héten.

A Nyersolaj-exportáló Országok Szövetsége (OPEC) heti ülése - sanszosan a komoly nyersolaj-exportálónak számító, de a szövetségen kívüli Oroszország sakkban tartása érdekében - nem fogta vissza az olajtermelést, erre pedig a tőzsdék további rohamos eladással, az árak ejtésével reagáltak. A Brent árfolyama 75 dollár alá esett, 35%-kal szerényebb, mint a nyár közepi csúcs volt.Itthon ilyen arányú üzemanyag-áresés ugyan nincs, de a héten is csökkentett árú benzin és gázolaj több mint 3 éve nem tapasztaltan alacsony árszinten, stabilan 400 forint alatt (a 95-ös esetén 375, a gázolajnál 389 forintos) átlagáron kapható. A heti változások eredményeként december első napján, azaz hétfőn újabb ármérséklésről dönthet a MOL.
Hirdetés
Bár a nyersolaj ára látványosan esett a héten, a finomított termékeké csak szerényebben, a benzinnél 1,6, a gázolajnál 3%-os mínuszt mutatnak a dollárban számolt tőzsdei árak. Enyhíti számunkra az ovációt, hogy a héten a forint gyengült egy keveset a dollárhoz mérten, így számunkra csak 1, illetve 2,3%-os mínuszok láthatók. A 95-ösnél 2-3, a gázolajnál 4-5 forintos ármérséklést várhatunk a következő héten. Az árváltoztatásra várni tankolás kapcsán csak kevéssé érdemes, inkább az utunkba akadó kutak árait érdemes nézni, az egyes töltőállomások árai között ugyanis akár 30-40 forintos literenkénti eltérések is lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?