Drágább lehet a műszaki vizsga és a hivatásos jogosítvány is

Rendelettervezet növelné számos hatósági díjas vizsga árát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb tételek keseríthetik az autósok életét, emelkedhetnek a forgalomba helyezés előtti és az időszakos vizsgálatok díjai.

Miként az a Kormányportálon - kormany.hu - olvasható, az egyes gépjármű-közlekedéssel kapcsolatos rendeletek módosításáról szóló előterjesztés tervezete hamarosan drágábbá teheti az autók első forgalomba helyezés előtti és időszakos vizsgálatainak díját.
Az április 27-ig közigazgatási egyeztetés alatt álló, letölthető dokumentum kapcsán bárki kifejtheti véleményét - nem csak a cikkünk alatti hozzászólásként - hanem a velemeny@nfm.gov.hu címre levelet küldve - az egyértelmű azonosíthatóság érdekében tárgyként minden esetben a minisztériumi iktatószámot (NFM/7851/2/2012.) feltüntetve. Arra sajnos semmilyen garancia sincsen, hogy a véleményeknek, javaslatoknak lesz-e hatása a rendelet módosítására, amely jelenlegi formájában a személygépkocsik forgalomba helyezésekor, illetve időszakosan fizetendő átvizsgálási díját a jelenlegi 16 290 forintról - közel 20 százalékkal - 22 000 forintra emelné. Amennyiben a most olvasható javaslat kerülne elfogadásra, a segédmotoros kerékpárok vizsgáztatása 3090 forintról 5000 forintra, a motorkerékpároké 4360 forintról több mint duplájára, 11 000 forintra emelkedne. Hasonlóan drasztikus díjnövekedés adódna a mezőgazdasági vontatók és a pótkocsik esetében, vizsgadíjuk 7760 forintról 21 000 forintra hízna.
Hirdetés
Nem csak az autók, a hivatásos sofőrök - szintén időszakosan ismétlendő, a valahai hivatásos jogosítványt helyettesítő pályaalkalmassági vizsgálatainak díjai is emelkednének, a jelenlegi, kategóriánként 8310 forintról PÁV I esetén 39 000 forintra, a PÁV II-nél 37 000, PÁV III-nál 28 000, illetve PÁV IV esetén 39 000 forint lenne az új tarifa.
Amennyiben a májusban esedékes szavazásra bocsátás után a tervezet elfogadásra kerül, a benne foglaltattak, a módosítás Magyar Közlönyben való megjelenése után 30 nappal lépnek majd hatályba, így még 1 hónapig biztosan a mai díjakkal lehet vizsgázni, illetve vizsgáztatni. Érdemes lesz azonban figyelni a híreket, vagy közelgő vizsga esetén akár már mostanában bejelentkezni, hogy a tumultust elkerülve, még a kedvezőbb díjakkal lehessen azt megcsináltatni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Sajna az a helyzet,hogy ez a nép annyira bírka,hogy ilyen nincs még egy a világon!!!
  Nagyon “okosan csinálja a V. Ellopták a nyugdíjpénztári megtakarítást,mintegy 3000milliárd forintot;megtehették! pl a BKV-soktól elvettek közel 30 ezret HAVONTA! stb ,és mi történt????
  A nagy SEMMI!!! Ebből következik, -itt mindent meg lehet tenni,úgy sem lesz semmi. Tehát teljes joggal vannak úgy,hogy szépen “megfolytunk mindenkit,mert inkább felfordulnak minthogy bármit is tennének!!!
  Mert itt mindenki csak háborog,de amikor arról van szó,hogy rendben,akkor nosza,tegyünk valamit akkor jön a duma;-hát én nem is….,de hát mi lesz akkor ha…meg ilyenek.
  Tehát itt nem lesz semmi és a kormány meg továbbra is csk fosztogat teljes gőzzel!!!!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Nem arról van szó hogy a mentős hogy fogja kifizetni, majd a cég megcsinálja nekik 1-2 év szerződésre hisszen ez sok helyen így van ha ki lép akkor vissza fizettetik vele részarányosan!

  Emberek! Miért kell türni ennek a rohadt tetűnek az intézkedéseit???
  Amugy meg aki meg szavazta ezt a rendszert az ne sírjon!
  Én annó választáskor megmondtam hogy itt végünk lesz hiszen már egyszer voltak tronon akkor is a kizsákmányolás ment.

  Egy PÁV vizsga 40 ezer ft?
  Nah látjátok ezért huzok el ebből az országból amilyen gyorsan csak tudok!

  Ezek egy szemét senkiházi népsanyargatók!
  És a magyarok sem tartanak össze ez itt a baj!

  Figyeljétek meg most a következő lépés a WC adó lesz járda adó meg levegő adó!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Ezek szerint, a cikkben, a segédmotoros kerékpár vezetői engedélyre gondoltak? Az, nekem is van, de jelen esetben, teljes mértékben a műszaki vizsgára gondoltam és nem a vezetőire.

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Addig jó amíg jó kedvvel viseljük a történteket, bár én már egyre többet sírok mint nevetek dolgokon!
  Igazad van, hogy lépni kéne valahogy. Ehhez mozgósítható és gyorsan elérhető tömegre volna szükség, mint pl Autóklub. Mivel én nem vagyok tag (ha még azt is fizetném, pff már nagyon a határon vagyok így is) csak saját magamat, ill magunkat képviselem, ez így kevés! Én hajlandó vagyok egy domain-nevet, ill tárhelyet biztosítani egy fórumhoz, vagy bloghoz ahol összefognánk az elégedetlenkedőket! 2-hét alatt élesben mehetne! Egy ilyen nemes tetthez, jár ennyi kezdeményezés. Aztán majd látjuk mennyien regisztrálnak, és mit tudunk kihozni ebből, már csak arra is elég lenne egy ilyen oldal, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, nem hagyjuk szó nélkül ezeket az intézkedéseket! Mert ha nincs ellenvélemény, a végén még azt hiszik ott a torony alatt, hogy örömmel fizetünk még ennél is többet! 🙂 Ha meg elvisznek a rendőrök e-miatt (közösségi izgatás) akkor az esti RTL-Híradóban sok embernek elmondhatom hogy mi vezetett idáig!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Pitty!
  Ezt a rejtélyt megfejthetné valaki, a múltkoriban a kezembe akadt otthon a saját ,száz évvel ezelőtti
  segédmotoros jogosítványom,ami egy 10cmX6cm-es kis keménypapírlap!
  A mai napig nem tudom visszaidézni ,hogy én mikor vizsgáztam kismotorból, abszolút kimaradt,csak meredtem a jogsimra,és folyamatosan nem értettem!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Szerintem maximálisan igazad van, és nagyon tetszik amit írtál!!Bár jót nevettünk rajta a párommal, sajnos a helyzet nem ennyire vicces, de látom már Te is ki vagy akadva sok ezer emberrel együtt köztük én is!
  Egyébként én is logikusabbnak találnám ha egyből felemelnének mindent és nem sz@rakodnának itt mindig pár forinttal!
  Én is azt várom hogy valami történjen, mert én egyáltalán nem szívesen hagyom el a szülőföldem pár seggfej miatt.Csak tudod az a baj, hogy mindenki azt várja amit Te is, én is, és sokan mások: hogy mikor történik valami? A válasz nagyon egyszerű: akkor ha lépünk valamit!! Nem várni kell!!!! Tenni érte!! Részemről nem vagyok semmi rossznak elrontója!
  További szép napot!!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  “a segédmotoros kerékpárok vizsgáztatása 3090 forintról 5000 forintra”

  Nem tudok róla, hogy a segédmotoros kerékpároknak, vizsgázniuk kellett volna. Lemaradtam valamiről?

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Látjátok ” feleim” mit tesz a hatalom, a mérhetetlen butaság és hozzá nemértés? Akik ilyen reformszabályokat hoznak,éljenek sokáig!(De annyiból mint én és a 100%-os rokkant feleségem!!!90ezer Ft.) Ennek soha nem lesz vége? Sok száz birkát terel 1-2 kutya,na nem azért mert erősebb,hanem hangosabban ugat. Ez történik velünk is,pár kutya diktál,mi meg elképedve, de fizetünk,és fizetünk,és találgatjuk:mi lesz a következő eszement ötlet Tőlük?

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  És jön a telefon és internetadó.
  Mikor lesz már elegük az embereknek? az a 2/3-d mind ennyire hülye? Vagy ennyi pénzük van …
  Nevetséges ………..

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Egyre jobban várom már a polgárháborút. Remélem el lesznek törölve teljes mértékben a törvényhozók, és helyettük élhető országot teremtő emberek kerülnek a helyükre. Ez ami itt folyik, már kiakasztóan undorító.

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Halkabban Urak! Még meghallják… 😐
  Majd megálmodják még azt is, hogy az 5-10 év közötti járműveket évente, a 10-15 évesek félévente a 15 évnél öreggebbeket, mondjuk havonta, vagy inkább 2 hetente kelljen műszakiztatni. Persze minél öregebb annál magasabb szorzószámmal növelt sáppal számolva.

  (asszem veszek 2-3 pár kényelmes túracipőt… :S )

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Ez a mocsok,pénzéhes,mindent elköltő kormány nagyon jól tudja hogy az autóstársadalom az akiről mindig le lehet húzni egy újabb bőrt,és ezt meg is teszik,gondolkodás nélkül!Csak azt felejtik el vagy nem érdekli őket hogy nagyon sok embernek az autó a napi munkába járáshoz kell,ameddig még van munkája!Mert ugye az sem egy tuti biztos dolog!Amíg az autós társadalom nem lép fel összefogva újra mint annak idején addig nem lesz változás!De meg érdemeljük,mert régen nem lehetett ennyi minden a magyar torkán lenyomni mint manapság, mert a magyar beletörődött a sorsába hogy itt ez van, jobb nem lesz,ezt kell viselni!!!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Pár számadat Németországból autókkal kapcsolatban: átírási költségem 58,5 euro 30 perc és nincs köze a motor ccmhez vagy a teljesítményéhez, Műszaki vizsga 68,8 euro és nem szemétkednek. a biztosítás drágább(teljesítmény függő) igaz ki tudja meddig…de a biztosító még a seggemet is kinyalja… Mwst (ÁFA) 19%… Jogosítvány kb 50 euro viszont nem kell cserélgetni és újat csináltatni!!!

  a vége az lesz az egésznek, hogy az emberek nagy része inkább eljár bringával, kivonatja az autót a forgalomból oszt baszhatja a bevételeit a kormány. Ezen el kéne gondolkodni….

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Szerintem legyen a benzin és a gázolaj egységesen 999,- Ft/l az év végéig, januártól természetesen emeljék 1500,- Ft/l árra, persze 50%-os áfával + minden tankolásnál 5000,- Ft Környezetvédelmi és 3000,- Ft úthasználati díjjal megspékelve! A vizsgadíj pedig legyen 99.000,- Ft egységesen, kivéve a kerékpárt az lehetne kicsit olcsóbb mondjuk 49.000,- Ft, de ebből visszaigényelhető 1000 Km-erenként a környezetvédelmi teher -5000 Ft! Szép jövőt! Meddig tűrünk még !!!!

Vélemény, hozzászólás?