E héten elmaradt, de már nem odázható az üzemanyagárak emelése

Már nem kérdés: drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén először 400 forint alá mehetett a benzin és a gázolaj ára az olcsóbb kutaknál, ám a jövő héttől nem fogunk tudni ilyen olcsón tankolni.

Április második felétől apadásba kezdtek az idén rekordmagasságba kúszott üzemanyagárak. Utoljára a múlt héten - 10 forinttal - csökkent a benzin és a gázolaj ára, s annak köszönhetően az idén még nem tapasztalt módon "alacsony", 407, illetve 408 forintos literenkénti szintet vették fel. Utóbbiból és az e héten elmaradt árkorrekcióból következően az olcsóbb kutaknál még ma is, illetve jövő hét szerdáig - idén nem látott módon - 400 forintnál is olcsóbban tölthetjük a hajtóanyagok literét.
A jövő hét közepe azonban fordulópontnak ígérkezik, a nemzetközi tőzsdéken ugyanis mind a nyersolaj, mind pedig a finomított termékárak emelkedtek, a portfolio.hu információi szerint a benzin 7,3, a gázolaj 5,8 százalékkal drágult. Alig enyhíti az áremelkedést a forint, dollárhoz viszonyított fél százalékos erősödése, így az elkövetkezendő héten több mint két hónap után ismét áremelkedés várható a hazai benzinkutaknál. Nem is szerény mértékű, a Mol érzékenységétől függően 5-10 forinttal is megemelkedhetnek a literenkénti üzemanyagárak.
Hirdetés

Döntés szokás szerint hétfőn, áremelés szerdán várható, a kutak vélhetően ismét jó időre elcsomagolhatják a totemoszlopok hármas kezdőszámait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?